EXCLUSIV  Dacian Cioloș, acuzat de MINCIUNĂ din PE, după anunțul suspendării PNRR-ului Ungariei: Informația este FALSĂ

Consilier din PE, despre anunțul lui Cioloș cu PNRR-ul Ungariei: O MINCIUNĂ cu scopul de a capitaliza electorat / Foto: Facebook Dacian Cioloș
Consilier din PE, despre anunțul lui Cioloș cu PNRR-ul Ungariei: O MINCIUNĂ cu scopul de a capitaliza electorat / Foto: Facebook Dacian Cioloș

Dacian Cioloş a anunţat că PNRR-ul Ungariei a fost suspendat de Comisia Europeană. Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, susține că această informație este falsă.

Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, a declarat în exclusivitate pentru DC NEWS că informația lansată astăzi de Dacian Cioloș privind suspendarea PNRR-ului Ungariei este falsă. 

"Au apărut informații in spațiul public despre suspendarea aprobării Planului de Redresare al Ungariei. Pe surse, din Comisie, vă spun că informația este falsă. Comisia a avertizat, într-adevăr, Ungaria că va suporta consecințe grave, putând condiționa accesul la bani publici europeni de respectarea statului de drept sau dacă va continua să încalce drepturi si libertăți fundamentale. Această suspendare nu este exclusă, însă acum nu este vorba despre așa ceva.", ne-a transmis Marius Tudor. 

VEZI ȘI: Comisia Europeană îl contrazice pe Cioloş cu PNRR-ul Ungariei

Ce i se reproșează Ungariei

Întrebat care sunt de fapt nemulțumirile Comisiei Europene față de Ungaria, Marius Tudor a explicat că Ungariei i se reproșează faptul că ar îngrădi anumite libertăți și drepturi ale cetățenilor.

"Ungariei i se reproșează, ca mai tot timpul, că limitează drepturi si libertăți fundamentale, cum ar fi cele ale comunității LGBTIQ, libertatea presei și a jurnaliștilor. Chiar săptămâna aceasta Parlamentul European a dezbătut și va vota mâine, 8 Iulie, o rezoluție care atrage atenția Ungariei cu privire la drepturile comunității LGBTIQ, considerând ca legea adoptată recent, care definește familia tradițională ca fiind formată din femeie și bărbat, mamă și tată, este discriminatorie, limitând dreptul persoanelor transgender să adopte copii. Deci, informația cu privire la suspendarea planului Ungariei este doar o minciună cu scopul de a capitaliza electorat.

Comisia Europeana știe că nu poate acționa iresponsabil, adică fără o consultare serioasă pe subiect! De ce? Pentru că în cazul suspendării planului, Ungaria, susținută de Polonia, va bloca orice decizie în Consiliul UE din cauza principiului unanimității în luarea deciziilor.", a mai spus Marius Tudor. 

 

Ce spunea Cioloș

Dacian Cioloș, liderul Renew Europe, a anunțat astăzi suspendarea PNRR-ul Ungariei. El a publicat și un document pe Twitter în care făcea referire la faptul că Ungaria nu recunoaște jurisdicția Parchetului European, iar acesta ar fi motivul suspendării PNRR-ului.

În scrisoarea adresată Comisiei Europene, se arată că Ungaria urma să primească până la 7 miliarde de euro, însă, totuși, Comisia Europeană nu ar fi avut mijloacele pentru că a se asigura că banii nu ajung în buzunarele ”greșite”. ”Și, după cum bine știți, regimul Orban (n.r. Viktor Orban) nu recunoaște jurisdicția Parchetului European (EPPO, condus de Kovesi n.r.)” se arată în scrisoare. În același timp, Dacian Cioloș acuză că frauda în Ungaria este endemică și sistemică (citând CE), amintind că în 2020 serviciile CE au găsit că sistemul anti-corupție din Ungaria este inadecvat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel