Dacian Cioloș a demisionat de la șefia Renew Europe

Sursă foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursă foto: Facebook Dacian Cioloș

Dacian Cioloș și-a dat demisia din funcția de președinte al Renew Europe.

Dacian Cioloș, proaspătul președinte al USR, a demisionat de la șefia grupului Renew Europe.

Acesta a anunțat că și-a prezentat demisia din funcția de președinte al grupului Renew Europe din Parlamentul European, pentru a se concentra pe mandatul de președinte al USR, obținut la Congresul recent al formațiunii. Dacian Cioloș a declarat, la RFI, că și-a dat demisia de la șefia grupului Renew Europe din PE.

„Da, tocmai de asta am fost absent luni de aici, pentru că am fost la Strasbourg, am avut o întâlnire cu președinția grupului, apoi o ședință de grup și mi-am prezentat demisia, le-am explicat colegilor de ce fac lucrul acesta și dându-mi demisia am și deschis posibilitatea de a organiza alegeri pentru un nou președinte de grup cât mai repede, foarte probabil înainte de sfârșitul acestei luni Renew va avea un nou președinte”, a spus Cioloș, conform Mediafax.

Cioloș: ”Un Guvern minoritar, o idee năstrușnică!” Săgeată pentru Iohannis: ”Sincer...”

Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că orice prelungire a crizei politice este dăunătoare pentru România și solicită ca discuțiile despre noul Guvern să aibă loc cât mai rapid.

„Sincer, ne-am fi așteptat să începem consultările cât mai repede posibil. Orice prelungire a acestei crize politice e dăunătoare pentru România (...) Noi am fost foarte clari de la început, suntem gata să renegociem intrarea în coaliție cu PNL și cu UDMR, pe un program de guvernare, cu un calendar clar de reforme, de data asta. N-o să mai mergem pe povești, pentru că nu mai credem în povești. Deci un calendar clar de reforme și evident, cu un premier, altul decât Florin Cîțu, care a demonstrat că nu e capabil să facă reforme și nici măcar nu e capabil să țină echilibru într-un Guvern de coaliție, că abordează lucrurile doar în interes propriu”, a explicat liderul USR la RFI.

Dacian Cioloș a mai spus că USR nu va susține un Guvern minoritar.

„În nici o condiție. Un Guvern minoritar nu vedem cum ar putea fi o soluție pentru ceea ce are nevoie România în momentul de față. Și încă o dată, un partid responsabil, cum ar trebui să fie PNL măcar în ceasul al doisprezecelea, nu cred că ar trebui să se gândească la un Guvern minoritar, când PNL a guvernat și cu USR PLUS, dar a guvernat în trecut și cu PSD. Deci trebuie să aleagă, pentru că poate să facă o majoritate, având UDMR-ul alături și cu USR PLUS, dar poate să facă și cu PSD-ul... Eu nu cred că merită să petrecem noi acum atât de mult timp pe o idee năstrușnică a PNL-ului de a veni cu un Guvern minoritar”, a precizat Cioloș.

Consultările de la Palatul Cotroceni privitoare la formarea noului guvern vor avea loc săptămâna viitoare. Guvernul Cîțu a fost demis prin moțiune de cenzură, marți, în Parlament (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel