Dacă Rusia invadează Ucraina, Anglia ”va lupta umăr la umăr” prin sancțiuni economice. NU trimite trupe. Germania a OPRIT Estonia să trimită arme la Kiev

Captură VIDEO
Captură VIDEO

Trupele militare rusești se înmulțesc la granița cu Ucraina. Inițial, era folosit pretextul unor ”exerciții”. Acum, nu mai e invocat. Ministerul de Externe acuză Moscova că scopul este de a instala un lider ”marionetă” la Kiev. Ambasadorul Ucrainei în Anglia a jurat, în tot acest context, că va lupta până la moarte.

Regatul Unit va sta ”umăr la umăr” cu Ucraina, în fața Rusiei, dar este ”extrem de puţin probabil” ca trupele britanice să fie trimise la graniţă, a spus vicepremierul britanic Dominic Raab, scrie SkyNews. El susține că Marea Britanie și alte națiuni vor înăspri sancțiunile economice și financiare aplicate Moscovei, dacă Rusia va invada Ucraina. ”Îi vom sprijinii să se apere singuri” a spus Dominic Raab. 

”Dar, de asemenea, pentru comunitatea internațională, pentru aliații NATO din Vest, stăm umăr la umăr, subliniind că vor fi consecințe foarte serioase dacă Rusia face această încercare și invadează Ucraina, instalând un regim marionetă” a mai spus el. Întrebat dacă Anglia va trimite trupe în Ucraina în cazul unei invazii rusești, Dominic Raab a răspuns că ”Este extrem de puțin probabil că vom face asta, dar ceea ce putem spune este că suntem deja angajați în programe de antrenament care susțin ucrainenii să se apere singuri”. 

Patron de televiziune, viitorul premier marionetă impus la Kiev? 

Comentariile vin după ce Ministerul de Externe al Marii Britanii a acuzat Rusia, sâmbătă seara, că ar încerca să impună un premier pro-Klemlin la Kiev, în persoana lui Yevhen Murayevm. Acesta din urmă, proprietar al unui canal de televiziune din Ucraina, a reacționat spunând că sunt ”prostii”. El s-a declarat amuzat de situație și afirmă că de patru ani lui i s-a interzis accesul în Rusia. Vadym Prystaiko, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, afirmă însă că Yevhen Murayevm apare la postul său TV, susținând viziuni pro-ruse: ”El încearcă să atragă ucrainenii care cred că Rusia și Uniunea Sovietică sunt cea mai bună variantă pentru Ucraina”. 

Citește aici: Marea Britanie susține că are planul de invadare a Ucrainei: "Rusia vrea să instaleze un lider pro-rus la Kiev și să ocupe țara"

Civilii, la arme

Ambasadorul ucrainean în Marea Britanie spune că vor lupta până la moarte dacă Rusia va încerca să-i invadeze. Și va încerca, spune el, amintind că nu e prima dată. Totuși, subliniază că Ucraina nu are suficiente trupe și speră că ”aliații” îi vor ajuta dacă Rusia îi va invada.

În aceste momente, civilii se antrenează, alături de rezerviștii din Ucraina, în fața amenințării ruse. ”Vom lupta până la moarte și, din păcate, mulți oameni din națiunea noastră vor muri” a spus Vadym Prystaiko. 

Germania a blocat ajutorul Estoniei pentru Ucraina

Ambasadorul critică, în același timp, Germania, subliniind că este ultima care ar fi trebuit să blocheze ajutorul ”din cauza războaielor mondiale”. Aliatul NATO, Estonia, a fost oprită de Germania să ofere sprijin militar Ucrainei. A refuzat să elibereze permisele pentru exportul de arme de origine germană în Kiev. Vadym Prystaiko afirmă că Germania ar trebui să fie ultima care vorbește: ”Atât de mulți ucraineni își amintesc încă ce a făcut Germania în partea noastră a globului, în special în Ucraina.”

De altfel, și din SUA, dar și din Canada, se susține ideea că răspunsul va depinde de amploarea invaziei, nu de invazie în sine. Deși ucrainenii atrag atenția că nu au trupe, sunt mesaje, din state precum Canada, care anunță că trimit arme și susțin Ucraina, în acest mod, să se apere singură. 

Citește și: Panică în Ucraina, după declarația lui Biden. Liderii ucraineni, ȘOCAȚI: Îi dau lui Putin undă verde să intre în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel