Dacă adoraţi ciocolata, un medic are un avertisment. Cât aveți voie să mâncați

Foto Pexels
Foto Pexels

Câtă ciocolată este sănătos să mâncăm? Un răspuns vine de la medicul nutriționist Anca Hâncu.

Aflați pe RADIO DCNEWS câtă ciocolată putem mânca, înainte să devină periculos pentru sănătate.

Legumă foarte des ignorată, beneficii pe bandă rulantă. Medicul Anca Hâncu: Multă lume se ferește de ea, dar protejează inima

Medicul Anca Hâncu a vorbit despre importanța unui aliment adeseori ignorat. Este vorba de rucola.

„Rucola este, din păcate, cea mai puțin plăcută. Are gustul ușor amărui și multă lume se ferește de ea, dar protejează inima. Are un gust interesant. Putem să punem rucola în pizza sau paste. Rucola este un detoxifiant natural și ajută în prevenirea gastritelor”, a zis Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

Deşi este săracă în calorii, rucola are o compoziţie complexă din punct de vedere nutriţional. Este o sursă importantă de vitamine (A, C, K, folat), minerale, beta-caroten (foarte benefic pentru vedere) şi anumiţi compuşi chimici cu rol antiinflamator.

Rucola este un super aliment ce combate cancerul. Face parte din familia de crucifere, împreună cu broccoli, conopida şi varza. Aceste legume au un conţinut bogat în fibre şi antioxidanti şi, de asemenea, în glucozinolaţi, care, conform studiilor, reduc riscul apariţiei cancerului la plămâni, prostată, sân şi pancreas. Rucola are 90% apă. De aceea este un aliment răcoritor, perfect pentru zilele călduroase de vară, când avem nevoie de bună hidratare a organismului. Curăţă şi detoxifică organismul. Reduce inflamaţiile din corp. De asemenea, protejează creierul împotriva declinului cognitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel