CUTREMUR puternic 3 noiembrie 2022 în România / update

Cutremur joi dimineață în România.

UPDATE 2: Magnitudinea cutremurului produs joi dimineaţa, la ora locală 6:50, în judeţul Buzău, a fost revizuită din nou, de la 5,2 la 5,4, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). De asemenea, a fost revizuită şi adâncimea la care s-a produs seismul, respectiv 148,8 kilometri.

 

Citește AICI: Mărmureanu: Anul în care va avea loc un ”mare cutremur” în România

 

UPDATE 1: Deși inițial Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP a transmis că seismul a avut magnitudinea de 5.5, la o adâncime de 168.925 km, aceasta a fost revizută la 5.2, la o adâncime de 140 km.

 

Știrea inițială:

Joi dimineață, 3 noiembrie 2022, la ora 06.50, s-a produs un seism puternic în țara noastră. În București, Buzău și alte orașe din România, oamenii au fost treziți de cutremur.

 

În ziua de 03.11.2022, 06:50:21 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICĂ VRANCEA, BUZĂU un cutremur semnificativ cu magnitudinea EWS 5.5, la adâncimea de 168.925 km.

Cutremurul s-a produs la 57km E de Brasov, 75km N de Ploiesti, 117km SV de Bacau, 130km N de Bucuresti, 134km V de Brăila, 135km V de Galați, 141km NE de Pitești, 171km E de Sibiu, 195km N de Ruse, 200km SV de Iași, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP.

Ați simțit cutremurul?

VEZI ȘI: Scenariu apocaliptic în caz de CUTREMUR: Ce s-ar întâmpla în Capitală imediat după un SEISM de 8 grade

DCNews a prezentat în anul 2014 un scenariu apocaliptic pentru București, în cazul unui cutremur de 8 grade pe scara Richter. Simularea prezintă numărul victimelor, situația spitalelor și cum vor evolua lucrurile în primele ore de după dezastru.  

Scenariul exercițiului simulat pe calculator a fost realizat de către Prof. Dr. Nicolae Steiner - expert internațional NATO pentru Medicina de dezastru, pe baza programului de calculator SMCR1 brevetat de către ORDA în anul 2014.

Beneficiari ai simulării au fost Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență și Direcţia de Sănătate publică a Municipiului București.

Iată cum s-ar desfășura lucrurile în Capitală în cazul unui seism de 8 grade pe scara Richter:

La 10.04.2014 - 02:51 în zona Municipiului Focşani-Vrancea a avut loc un cutremur cu epicentrul la 450 40` latitudine N şi 26o 30` E, de magnitudine 9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 141 de km şi o durată de 15 secunde.

- 02:54:00 - Centrul de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti este înştiinţat de către Institutul Naţional de Seismologie şi Fizica Pământului despre caracteristicile mişcării seismice produse şi că magnitudinea resimţită pe teritoriul Municipiului Bucureşti a fost de 8 grade pe scara Richter.

- 02:57 - Ofiţerul de serviciu al Centrului de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti pune în aplicare măsurile de apărare împotriva efectelor seismului cuprinse în Planul de apărare împotriva dezastrelor al Municipiului Bucureşti astfel:

- verifică situaţia membrilor Secretariatului tehnic permanent al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti ;

- informează pe membrii Secretariatului tehnic permanent al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti despre situaţia existentă, pe măsura sosirii acestora la sediu;

- centralizează informaţiile privind efectele seismului primite prin sistemul Protecţiei Civile;

- verifică situaţia membrilor Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.- anunţă Comitetului de Management a situaţiilor de urgenţă din cadrul unităţilor sanitare relevante din Municipiu.

03:00 - Intră în acţiune echipele de cercetare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care până la ora 03:15 raportează Secretariatului tehnic următoarele date preliminare:

- raionul de distrugeri nr.1 al locuinţelor din Municipiul Bucureşti delimitat de străzile  ;

- avarierea parţială a unor spitale, dar fără limitarea capacităţii de spitalizare şi primire a victimelor.

03:25 - Secretariatul tehnic permanent, după ce a fost informat pe scurt asupra situaţiei prezumate a efectelor cutremurului, prezintă Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă estimarea preliminară a efectelor cutremurului.

VEZI CONTINUAREA AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel