Cutremur, miercuri dimineața, în Dobrogea

Miercuri, 23 martie, 2022, la ora 03:51:54 (ora locală a României), s-a produs în DOBROGEA, CONSTANTA un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 5km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km NE de Constanta, 107km SE de Braila, 119km SE de Galati, 169km NE de Varna, 222km E de Bucuresti, 232km E de Ploiesti, 247km E de Ruse, 256km NE de Burgas, 256km SV de Odessa, 259km S de Tiraspol, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Victime în urma cutremurului din Japonia

Două persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite în urma cutremurului puternic de 7,4 grade pe scara Richter care a zguduit pe 16 martie estul Japoniei, provocând şi un tsunami de intensitate scăzută de-a lungul unei părţi a coastei de nord-est, informează AFP.

Cel puţin două persoane au murit în prefecturile Fukushima şi Miyagi din nord-estul ţării, potrivit agenţiei japoneze de gestionare a incendiilor şi dezastrelor, iar alte peste 90 au fost rănite. Conform informaţiilor furnizate de agenţia niponă de meteorologie, epicentrul cutremurului care a avut loc miercuri la oral locală 23:36 (14:36 GMT) a fost localizat la 60 de kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în largul prefecturii Fukushima, unde o centrală nucleară a fost devastată de un tsunami în 2011.

Vezi și: CUTREMURE România, 14 martie 2022. ”E puțin neobișnuit”. Seismolog INFP: Ne așteptăm să urmeze și altele, poate și unul de 5, poate și unul de 6

Agenţia a emis imediat un avertisment pentru valuri de un metru înălţime. În final, valuri de 30 cm au fost măsurate în Ishinomaki, prefectura Miyagi. Avertizarea de tsunami a fost ridicată complet joi, la ora locală 05:00 (20:00 GMT). Cutremurul, care a fost resimţit puternic şi mult timp inclusiv în Tokio, a privat de energie electrică peste două milioane de locuinţe din regiunea Kanto, inclusiv capitala şi prefecturile învecinate, potrivit operatorului Tokyo Electric Power (Tepco), avaria fiind soluţionată complet peste câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel