Cutremur, la miezul nopții, în Muntenia

Un cutremur cu magnitudinea de ml 2.9, la adâncimea de 6 kilometri s-a produs, miercuri seara, la orele 23:21:42, în Muntenia, Ialomița.

 

 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 85km E de Bucuresti, 94km E de Ploiesti, 96km SV de Braila, 114km SV de Galati, 127km NE de Ruse, 130km NV de Constanta, 164km SE de Brasov, 170km N de Varna, 181km E de Pitesti, 214km S de Bacau, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Gheorghe Mărmureanu: În 2040, va avea loc un ”mare cutremur”

'Va fi un cutremur cu o magnitudine de peste 7, cu efecte puternice, însă acest lucru depinde de o multitudine de factori și parametri, precum: ora, anotimpul, locația, epicentrul, unde îi va prinde pe oameni, la serviciu, acasă, la școală etc. De exemplu, la cutremurul din 4 martie 1977, au căzut multe clădiri. Am văzut blocuri care s-au prăbușit, deși altele care erau în proximitate, mai rău construite, nu au căzut. Prin urmare, a depins și de direcția, poziția, cutremurului. Sunt o mulțime de factori cu privire la producerea cutremurelor. Nu este o chestiune de ghicit cum se va întâmpla exact.', a declarat Prof. Dr. Ing. Mărmureanu.

'Am scris numeroase cărți pe această temă, acolo am arătat în detaliu. De exemplu, a fost un cutremur în 1802, cel mai mare ca anvergură, dar nu a murit nimeni. S-a simțit de la Moscova până la Cairo. Este adevărat că au căzut foarte multe biserici și clădiri. Și, din aceste motive, vă spun că lucrurile sunt foarte relative.', a concluzionat profesorul Mărmureanu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel