Cutremur devastator în Indonezia, bilanț provizoriu

Cel puţin 82 de morţi şi sute de răniţi sunt după seismul din insula indoneziană Lombok.

Cel puţin 82 de persoane şi-au pierdut viaţa iar alte câteva sute au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea de 7 grade produs duminică în insula indoneziană Lombok, la o săptămână după ce un prim cutremur care a avut loc pe această insulă turistică, situată la est de Bali, a provocat 17 victime, transmite AFP, care citează un nou bilanţ al autorităţilor.

Seismul, care a avariat de asemenea mii de clădiri, conform unui purtător de cuvânt al agenţiei indoneziene de gestionare a dezastrelor, a fost resimţit şi în insula vecină Bali. Un bilanţ anterior al cutremurului de duminică releva un număr de 37 de morţi şi zeci de răniţi.

20 de replici

Seismul, care a avut epicentrul la o adâncime de 10 kilometri, a fost urmat de circa 20 de replici, dintre care una cu magnitudinea de 5,4. Autorităţile au lansat imediat după mişcarea telurică o alertă de tsunami care a fost apoi anulată.

În anul 2004, un tsunami cauzat de un cutremur cu magnitudinea de 9,3 grade în largul insulei Sumatra (vestul Indoneziei) a provocat 220.000 de morţi în ţările riverane la Oceanul Indian, dintre care 168.000 în Indonezia.

Vezi și: Cutremur extrem de puternic în Indonezia. Alertă de tsunami


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel