Cutremur extrem de puternic în Indonezia. Alertă de tsunami

Cutremur
Cutremur

Un seism cu magnitudinea de 7 grade a avut loc duminică în insula indoneziană Lombok, a anunţat institutul american de geofizică (USGS).

Acest seism vine la o săptămână după ce 17 persoane şi-au pierdut viaţa într-un alt cutremur care a afectat această insulă turistică situată la est de Bali, informează AFP. Autorităţile au emis o alertă de tsunami şi au recomandat populaţiei să se îndepărteze de ţărm.

Potrivit USGS, seismul de duminică s-a produs la o adâncime de 10 km. Deocamdată nu au fost difuzate informaţii despre posibile victime 'Vă rugăm să vă adăpostiţi în locuri mai înalte, să rămâneţi calmi şi să nu intraţi în panică', a declarat la o televiziune locală directorul agenţiei indoneziene de meteorologie, climatologie şi geofizică, Dwikorita Karnawati.

Lumea a intrat în panică

Locuitorii din Mataram, principalul oraş din Lombok, au descris o zguduitură puternică care i-a făcut pe oameni să se năpustească în stradă, 'Toată lumea a ieşit imediat din case, toată lumea a intrat în panică', a declarat AFP Iman, locuitor din Mataram.

În urmă cu o săptămână, un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade, înregistrat la o mai mică adâncime, a provocat moartea a 17 persoane şi a distrus sute de clădiri pe insulă. Au avut loc de asemenea alunecări de teren care au luat prin suprindere sute de excursionişti pe versanţii din insulă. În 2004, un tsunami a provocat un cutremur în adâncul mării cu magnitudinea de 9,3 grade în largul insulei Sumatra (vestul Indoneziei), care a provocat 220.000 de morţi în ţările riverane la Oceanul Indian, dintre care 168.000 în Indonezia.

Vezi și: Cutremur cu magnitudinea de 6,4. Zece oameni au murit


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel