Cutremur de magnitudine 7,3 în Venezuela

Un cutremur de magnitudine 7,3 s-a produs marţi în nordul Venezuelei şi ar putea fi urmat de tsunami, transmite Reuters.

Mişcarea seismică a avut loc la 123,11 km sub suprafaţa scoarţei terestre, arată  US Geological Survey (USGS, serviciul de monitorizare geologică din SUA).

Centrul american pentru tsunami în Pacific a apreciat că este posibil să se declanşeze mai multe tsunami mici de-a lungul coastei de nord a Venezuelei, în apropierea epicentrului. Jessica Turner, geofizician în cadrul USGS, a precizat că adâncimea mare amortizează o parte din efecte, dar un cutremur de o asemenea magnitudine va produce probabil daune, având în vedere şi vulnerabilitatea construcţiilor din zonă.

Ministrul venezuelean de interne, Nestor Reverol, a transmis însă prin internet că nu s-au raportat imediat pagube materiale sau informaţii despre eventuale victime. Reuters relatează că seismul a fost resimţit şi în capitala venezueleană, Caracas, precum şi în insule la vest şi la nord de epicentru, cum ar fi Trinidad şi Tobago sau Saint Lucia.

Vezi și: Maduro, marş de susţinere la Caracas după atacul cu drone
Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25