Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în Chile

terremoto-chile
terremoto-chile

În cutremur cu magnitudinea de 6,4 s-a produs miercuri, la ora 12.55 GMT (15.55 ora României), pe litoralul chilian, într-o zonă deja afectată de un cutremur puternic în 2010, a anunţat institutul american de geofizică USGS, citat de AFP.

Pentru moment nu au fost semnalate victime sau pagube materiale, scrie Mediafax.

Cutremurul s-a produs în apropiere de coasta chiliană, la ora locală 08.55, la o adâncime de 15 kilometri. Epicentrul acestuia a fost localizat la 96 de kilometri sud-vest de Conception, al doilea mare oraş din Chile, a precizat USGS.

Institutul american de geofizică clasifică seismele pe scara magnitudinii de moment (mw), conform căreia un cutremur de nivelul 6 este considerat puternic.

Un cutremur urmat de tsunami, produs la 27 februarie 2010, a devastat regiunile de centru-sud din Chile, provocând moartea a 524 de persoane. Alte 31 de persoane sunt date dispărute, iar mai mult de 220.000 de familii au rămas fără adăpost.

Chile, ţară cu o activitate seismică intensă, a înregistrat în 1960 la Valdivia cel mai puternic cutremur măsurat vreodată, cu magnitudinea de 9,5. Acesta a provocat moartea a 5.700 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel