EXCLUSIV  Cutremur 28 octombrie. Seismic Center, precizare despre următorul seism: NU vrem să creăm panică

Cutremur
Cutremur

Oamenii de la Seismic Center care au reușit să prevadă producerea cutremurului din 28 octombrie au explicat, pentru DC News, care este metoda pe care o folosesc și care sunt datele științifice pe care le analizează. 

Echipa Seismic Center, care a bulversat o țară întreagă prin faptul că a informat pe pagina de Facebook că pe data de 28 octombrie se va produce un cutremur de magnitudine mai mare de 5.2 în zona seismică Vrancea, a fost de acord să răspundă la câteva întrebări formulate de DC News.

"Utilizăm factorii exogeni, gradul de stres tectonic-gradul de încărcare, statistică, particularitățile seismice anterioare, factorii gravimetrici, factorii geomagnetici, expansiunea gravitațională continentală ce provoacă migrația seismicității de la est la vest, așa numitele zone de influența după cum le numesc unii și unele tehnici proprii momentan secrete, dar prezentabile în mediul științific, militar sau guvernamental la cerere pe bază de contract. Tehniciile proprii au la bază toate cele de mai sus și din care am reușit să izolăm anumite tipare foarte complexe", au explicat cei de la Seismic Center. 

Replică pentru contestatari

"Cine zice că ghicim în tarot sau alte afirmații de genul înseamnă că este un om neinformat sau nu are legătură cu domeniul acesta și caută să ne aducă prejudicii de imagine sau are alte interese din moment ce noi activăm de doi ani și aceste lucruri se găsesc pe pagină, trebuie doar să le caute înainte să facă afirmații. Opinia publică este formată din mai multe categorii de persoane și oricât ați încerca să le explicați, întodeauna or să existe o categorie care să reacționeze contrar. V-am răspuns din respect, nu ne interesează publicitatea sau vizitele pe pagină. Important este ceea ce am realizat", au mai afirmat cei de la Seismic Center pentru DC News.

Analiză pentru următorul cutremur major

"Luăm în calcul să facem o analiză pentru următorul cutremur major Vrâncean și să oferim informațiile autorităților gratuit, doar în scop informativ, deorece tehnica noastră este încă în dezvoltare și testare și o să mai treacă un timp până o să fie validată cu siguranța necesară de 100% pe care o cere Dl. Arafat și comunitatea ștințifică. Vom face tot posibilul să ajutăm populația din România, dar fără a crea panică", ne-au precizat cei de la Seismic Center.

Nu plecăm din țară 

Administratorii paginii de Facebook au explicat că nu vor să plece din țară, ci că sunt deschiși la colaborări cu alte țări care s-au aratat interesate de studiile lor. "Nu plecăm în altă țara, colaborarea se efectuează momentan la distanță cu schimb de date și informații de acces la infrastructurile lor. Este totuși posibil să efectuăm deplasări scurte dacă ei nu vor asigura măsuratorile necesare pe faliile lor", au mai spus cei de la Seismic Center pentru DC News. 

Aici demonstrația că Seismic Center nu a mințit când a susținut că a anunțat publicul cu privire la cutremurul din octombrie:  Cutremur 28 octombrie. Predicția Seismic Center: Ce spun "martorii" din 15 august


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel