Cursa Tarom Bucureşti-Beijing nu va fi reluată. Rusia nu a dat drept de survol

Cursa TAROM pe ruta Bucureşti-Beijing nu poate fi reluată din cauza  unui răspuns favorabil pentru survol din partea autorităţilor ruse, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Ioan Rus, citat de Mediafax.

"Pentru cursa Bucureşti-Beijing, memorandumul este semnat între noi şi chinezi, dar deocamdată nu avem un răspuns favorabil din partea autorităţilor ruse în ceea ce priveşte survolul către această ţară. De îndată ce îl vom avea, lucrurile pot să intre în linie dreaptă în foarte scurt timp", a spus ministrul, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor pe această temă.

El a explicat acest acord este necesar, pentru că oricare altă rută ar presupune o cheltuială suplimentară şi ar face "destul de greu rentabilă" cursa de la Bucureşti la Beijing.

De altfel, în recenta vizită în China, Ian Rus a reluat informația potrivit căreia toate formalitățile privind redeschiderea cursei București - Beijing sunt gata, așteptând doar decizia Rusiei pentru dreptul de survol. 

În condițiile în care se obținea aprobarea Rusiei, aeronavele TAROM puteau ajunge fără escala în capitala Chinei în circa nouă ore de zbor. 

TAROM a renunţat la linia aeriană Bucureşti-Beijing în 2003, din raţiuni economice.

Citește și: Ponta, zbor peste zona separatiștilor proruși, în drum spre China

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel