Cumnata și fratele femeii care și-a ucis fetița, în bătaie, reținuți pentru 24 de ore. Au mai multe acuzații de complicitate, inclusiv la omor calificat

FOTO: captura video @Pro LiderFM
FOTO: captura video @Pro LiderFM

Mătușa și unchiul Alexandrei, copila omorâtă în bătaie de propria mamă, au fost reținuți, sub mai multe acuzații de complicitate, inclusiv cea la omor calificat.

Cumnata și fratele femeii care în 31 ianuarie și-a omorât copilul în bătaie au fost reținuți, marți seară, pentru 24 de ore, fiind acuzați de complicitate la omor calificat, complicitate la trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului și complicitate la două infracțiuni de violență în familie, informează Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, scrie Agerpres.

Cele două persoane reținute locuiau în același apartament cu mama ucigașă și știau de chinuirile prin care a trecut fetița de 9 ani, asistau la aceste agresiuni, mai mult, nici nu au luat vreo măsură să oprească aceste bătăi, mai ales că femeia suferea de un retard mental moderat.

”La data de 13.02.2024, procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus punerea în mișcare a acțiunii împotriva inculpaților V.A. și V.E.M., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la omor calificat asupra unui membru de familie, (...) complicitate la trei infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, (...) și complicitate la două infracțiuni de violență în familie, (...) reținându-se că în perioada anilor 2021-30.01.2024, în timp ce au locuit împreună cu inculpata V.E., în baza aceleiași rezoluții infracționale, i-au întărit acesteia rezoluția infracțională prin starea de pasivitate manifestată (neanunțarea autorităților / lipsa oricărei inițiative pentru apărarea victimei și a persoanelor vătămate / girarea comportamentului infracțional repetat al inculpatei în detrimentul celor trei minore) față de acțiunile acesteia (percepute în mod direct) de a supune unor tratamente degradante (expunerea la frig și obligarea la efectuarea unor exerciții fizice) și de a exercita acte de violență extremă (multiple lovituri cu obiecte contondente și arsuri pe întreaga suprafață a corpului) asupra victimei V.A.E și asupra persoanelor vătămate T.M.M și V.I.C., fiicele sale, în prezent în vârstă de 9 ani, 6 ani și 4 ani, acțiuni care, în final, au cauzat decesul victimei V.A.E. și leziuni traumatice care au necesitat 3-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în cazul persoanei vătămate T.M.M și 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în cazul persoanei vătămate V.I.C. și au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală și morală a acestora”, se arată într-un comunicat de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați, miercuri, mătușa și unchiul vor fi duși în fața unui judecător de drepturi și libertăți, cu propunerea de arestare preventivă.

”La aceeași dată, s-a dispus de către procuror reținerea inculpaților V.A. și V.E.M. pentru o durată de 24 de ore, fiind formulată, la data de 14.02.2024, propunere de arestare preventivă a acestora, ce urmează a fi înaintată judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Galați”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.

Mama fetiței ucise, reținută pentru 30 de zile

Femeia din Galați care și-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, bătăi în urma cărora a survenit decesul minorei, a fost reținută pentru 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor.

”La data de 31.01.2024, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați a dispus punerea în mișcare a acțiunii împotriva inculpatei V.E. sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor asupra unui membru de familie, faptă prevăzută de art. 188 alin. (1) Cod penal în referire la art. 199 alin. 1 Cod penal, reținându-se că, în perioada 26.01.2024 - 30.01.2024, în timp ce se afla în locuința din municipiului Galați, a exercitat acte de violență asupra victimei minore V.E.A, fiica sa, în vârstă de 9 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri și a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafața corpului, care și-au cumulat efectul (șoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă și necondiționată a decesului”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe 31 ianuarie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Citește și: Cine este mama din Galați care și-a omorât în bătaie fetița. Alexandra, chinuită timp de 5 zile. "Se auzeau urlete"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel