Cum va fi vremea în weekend. Anunțul meteorologilor!

Meteorologii anunță vreme caldă pentru această dată în partea de vest, nord şi centru a ţării. Instabilitatea atmosferică se va menține în regiunile estice, sud-estice, precum şi în zonele montane.

La nivelul întregii țării, pentru ziua de sâmbătă prognoza anunță vreme caldă în toată țara, temperaturile vor depăși normalul aceastei perioade, mai ales în partea de vest, nord şi centru a ţării.

În regiunile estice, sud-estice, precum şi în zonele montane va predomina instabilitatea atmosferică. Vor exista înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Printre zonele afectate, se numară mare parte a Dobrogei, local în Muntenia, Moldova şi la munte şi pe arii restrânse în Transilvania. Zonal vor exista și căderi de grindină, scrie mediafax

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 30 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar minimele termice vor fi cuprinse între 6 - 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 17 - 18 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

În București, vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi în mod normal pentru acestă perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi seara, cand vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 12 - 14 grade

Pentru ziua de duminică, ANM a anunțat o vreme caldă pentru acestă dată , chiar deosebit de caldă în nord-vest şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, uşor mai coborâte pe litoral. Local vor exista ploi în cantități mia însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi izolat ploi de scurtă durată, în a doua parte a zilei în zona submontană, iar spre sfârşitul nopţii în vest şi sud-vest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Minimele termice se vor încadra între 10 şi 20 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel