Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza, pe regiuni

Screen Shot 2013-09-09 at 5.41.47 PM
Screen Shot 2013-09-09 at 5.41.47 PM

Administrația Națională de Meteorologie a estimat cum vor evolua valorile termice și precipitațiile în intervalul 9-22 septembrie. Valorile termice vor fi, în general, cele normale pentru această perioadă și sunt așteptate ploi frecvente. 

[caption id="attachment_363887" align="aligncenter" width="491"] Vremea în țară, ora 17.00
Sursă: Captură foto ANM[/caption] Banat

În primele zile, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, şi se vor situa chiar peste cele obişnuite în zilele de 11 şi 12 septembrie, când valoarea medie va fi de 24...25 de grade. Aceeaşi abatere pozitivă faţă de temperaturile climatologic normale se aşteaptă şi la valorile minime, care se vor situa în jurul unei medii de 13...14 grade. După răcirea vremii anticipată pentru data de 13 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 22...23 de grade. Nopţile şi dimineţile se menţin relativ răcoroase în intervalul 14 - 18 septembrie, cu 9...11 grade în medie, apoi posibil valori mai ridicate.

Ploi mai frecvente, însoţite de descărcări electrice vor fi în intervalele 11- 13 septembrie, respectiv 16 - 18 septembrie. Crișana

Regimul temperaturilor diurne va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, în medie de 22 de grade şi se vor situa chiar peste cele obişnuite în zilele de 9 şi 11 septembrie, când valoarea medie va fi de 24...26 de grade. După răcirea vremii anticipată pentru data de 13 septembrie, se remarcă din nou o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 21...22 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal. După data de 14 septembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, nopţile şi dimineţile vor fi relativ răcoroase, cu valori în medie de 9...11 grade.

Ploi mai frecvente, posibil însoţite de descărcări electrice vor fi în intervalele 11- 13 septembrie (când se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate), respectiv 16 - 18 septembrie. Pentru celelalte zile sunt prognozate ploi puţine şi în general slabe.

Transilvania

La începutul intervalului, regimul termic din timpul zilei va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, în medie de 21 de grade, apoi vor creşte spre 23 de grade. Valorile minime vor fi în creștere, astfel că se vor situa în jurul unei medii de 11 grade. După răcirea vremii anticipată pentru zilele de 13-14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 20 de grade, ceea ce înseamnă un regim apropiat de cel normal. Nopţile şi dimineţile se vor menţine relativ răcoroase după data de 14 septembrie, cu o medie de 8...9 grade.

Ploi pe spaţii mai extinse, posibil însoţite de fenomene electrice se vor semnala în perioada 11-13 septembrie, când vor fi în general moderate cantitativ, dar şi între 16 şi 18 septembrie.

Maramureș

În zilele începutului de săptămână regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru prima jumătate a lunii septembrie, în medie de 21...23 de grade. Aceeaşi abatere pozitivă faţă de temperaturile climatologic normale se aşteaptă şi la valorile minime, care se vor situa în jurul unei medii de 10...12 grade. După răcirea vremii anticipată pentru 13-14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 19...20 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal. Nopţile şi dimineţile se menţin relativ răcoroase în special pe perioada 14 - 18 septembrie, cu medii de 8...9 grade.

Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în intervalele 11-13 septembrie, când se vor cumula şi cantităţi de apă mai însemnate, respectiv în perioada 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, cu caracter izolat.

Moldova

În primele zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori normale şi chiar peste obişnuitul perioadei, în medie de 22...23 de grade. Aceeaşi abatere pozitivă faţă de mediile multianuale se aşteaptă şi la valorile minime, care se vor situa în jurul unei medii de 12...13 grade. După răcirea vremii anticipată pentru 13...14 septembrie, se remarcă o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 20....22 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal, doar în nord fiind ceva mai răcoare. Nopţile şi dimineţile vor fi relativ răcoroase în perioada 14-16 septembrie, cu medii de 10...11 grade, apoi temperaturile vor fi în creştere uşoară.

Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în zilele de 12 şi 13 septembrie, când vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate, precum și în 17 și 18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, cu caracter izolat.

Dobrogea

Temperaturile maxime vor fi în creştere treptată în prima parte a săptămânii, de la medii de 23 de grade la 25...26 de grade, urmând a caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă din an, în special în partea continentală a regiunii. Apoi regimul termic va marca o scădere, care va determina înregistrarea unor valori în jurul mediilor multianuale, respectiv 22...23 de grade. Minimele nocturne se vor situa în primele zile în jurul a 15...16 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie.

Probabilitatea de averse şi fenomene electrice va creşte în jurul datelor de 12-13 septembrie, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului condiţiile de ploaie fiind foarte reduse.

Muntenia

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în creştere în primele zile, când mediile de 26...27 de grade vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă din an. Apoi, din data de 13 septembrie, temperaturile vor marca o scădere, apropiindu-se de mediile multianuale, respectiv 22...24 de grade. Aceeaşi distribuţie raportată la valorile climatologic normale se constată şi în cazul minimelor nocturne, care se vor situa în primele zile, în medie, între 13 și 15 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie.

Averse cu caracter local şi descărcări electrice vor fi în jurul datelor de 12-13, respectiv 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusă.

Oltenia

În primele zile ale săptămânii vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an, cu 26 de grade în medie. Scăderea de temperatură prognozată pentru data de 13 septembrie va aduce regimul termic în jurul valorilor climatologic normale, respectiv 22...24 de grade. Minimele nocturne se vor situa în primele zile, în medie, între 13 și 15 grade, urmând să scadă după data de 14 septembrie.

Ploi mai frecvente, moderate cantitativ se vor semnala între 11 şi 13 septembrie, apoi în jurul datei de 17 septembrie. În restul intervalului sunt de aşteptat doar ploi slabe, izolate.

La munte

Valorile termice, atât cele maxime, cât şi cele minime vor fi în creştere în primele zile ale intervalului, astfel că se vor înregistra în medie 14...16 grade ziua şi 6...8 grade noaptea. Data de 13 septembrie va aduce o scădere a temperaturilor, care se vor menţine relativ constante și normale climatologic, până la sfârşitul perioadei (ziua în medie 11...13 grade, noaptea 4...6 grade).

În intervalul 11-13 septembrie sunt de aşteptat ploi frecvente şi chiar mai însemnate cantitativ. Pentru celelalte zile se anticipează ploi slabe, pe areale restrânse.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy