Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo, pe regiuni

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Veștile nu sunt bune. 

Iată prognoza ANM: 

Banat

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28 - 29 de grade Celsius. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 22 - 24 de grade, vremea devenind răcoroasă. Apoi, din 28 iunie până spre sfârşitul intervalului de prognoză vor fi variaţii termice, dar nu semnificative, media maximelor oscilând în general în jurul valorilor climatologice specifice, respectiv 27 - 28 de grade Celsius, dar cu posibilitatea unor valori în jurul a 30 de grade în ultimele zile.

Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind în scădere în partea a doua a acestei săptămâni, spre o medie de 11 - 12 grade, menţinându-se apoi relativ constante, apropiate de valorile multianuale. În această zonă va ploua îndeosebi în intervalul 24-27 iunie, când sunt de aşteptat şi averse importante cantitativ.

Crișana

Vremea relativ răcoroasă va caracteriza în general prima parte a intervalului de referinţă, astfel că media maximelor termice va fi de 22 - 24 de grade, mai ridicată doar în prima zi. Din data de 28 iunie se estimează o creştere a temperaturilor, către o valoare ce va oscila în jurul unei medii de 26 de grade, apropiată de cea specifică sfârşitului de iunie şi începutului de iulie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind destul de modeste în prima săptămână (medii de 10 - 13 grade), apoi în creştere uşoară. Ploile vor apărea îndeosebi în intervalul 24-27 iunie, când sunt de aşteptat şi averse importante cantitativ.

Transilvania

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, în special în sud-vestul regiunii, cu o medie a valorilor maxime de 25 - 26 de grade. La mijlocul săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 20 de grade, cu valori chiar mai modeste în nordul şi în estul zonei. Din 28 iunie, până spre sfârşitul intervalului de prognoză, vor fi variaţii termice destul de mici, maximele oscilând în general în jurul valorilor climatologice specifice, respectiv 24 - 26 de grade. Mediile termice nocturne vor fi destul de modeste, cu precădere în partea de nord şi de est a regiunii, valorile fiind în general de 11 - 12 grade, dar cu nopţi chiar mai răcoroase la sfârşitul primei săptămâni de prognoză.

Instabilitatea atmosferică destul de pronunţată va determina, îndeosebi în perioada 24-26 iunie şi în jurul datei de 1 iulie, ploi frecvente ce pot fi importante cantitativ.

VEZI ȘI: COD GALBEN DE PLOI. Alertă meteo în 29 de județe

Maramureș

Prima parte a intervalului va fi caracterizată de o vreme în general răcoroasă, astfel că media maximelor termice va fi de 20 - 22 de grade. După data de 28 iunie, este estimată o creştere de temperatură, către o valoare ce va oscila în jurul unei medii de 25 de grade, apropiată de cea specifică sfârşitului de iunie şi începutului de iulie. Mediile termice nocturne vor urma aproximativ aceeaşi evoluţie, valorile fiind destul de modeste în prima săptămână şi în special către sfârşitul acesteia, când mediile vor fi de 9 - 11 grade. Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina în intervalele 24-26 iunie şi 29 iunie - 1 iulie ploi ce pot fi importante cantitativ.

Moldova

Vremea va fi caldă în primele zile, dar şi după data de 29 iunie, intervale când media regională a maximelor va fi de 24 - 26 de grade. În schimb, mijlocul primei săptămâni de prognoză va fi caracterizat de o vreme răcoroasă, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, iar maximele diurne vor fi în jurul a 20 de grade. Regimul termic nocturn va avea valorile cele mai scăzute spre sfârşitul primei săptămâni, cu medii de 11 - 12 grade, fiind de aşteptat şi dimineţi mai reci mai ales în nord şi în dealurile subcarpatice. Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, în intervalul 24-26 iunie şi din nou în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.

Dobrogea

Regimul termic se va situa pe parcursul celor două săptămâni de prognoză în jurul celui specific acestei perioade din an, cu valori diurne de 24 - 26 de grade Celsius, valori mai ridicate fiind aşteptate în primele zile şi după data de 30 iunie, cu precădere în partea continentală. Valorile nocturne vor fi mai modeste către sfârşitul primei săptămâni, dar în rest vor oscila în jurul normelor climatologice. Probabilitatea pentru fenomene asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferică va fi mai mare din noaptea de 24/25 iunie şi până în 26 iunie.

Muntenia

Primele zile vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28 - 30 de grade. În a doua parte a săptămânii, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24 - 26 de grade, valori uşor sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debutează cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologice specifice, respectiv 27 - 28 de grade. Nopţile vor fi mai răcoroase doar către sfârşitul acestei săptămâni, când media minimelor va fi în jurul a 13 grade. În rest sunt aşteptate valori apropiate de normal, respectiv 14 - 16 grade Celsius.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi pâna în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.

Oltenia

Primele două zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de o vreme caldă, cu o medie a valorilor maxime de 28 - 30 de grade. Apoi, pe fondul accentuării instabilităţii atmosferice, temperaturile vor scădea, ajungând la o medie regională de 24 - 25 de grade, valori sub cele normale pentru sfârşit de iunie. Luna iulie debutează cu un regim al temperaturilor în jurul mediilor climatologice specifice, respectiv 27 - 28 de grade. Nopţile vor fi ceva mai răcoroase doar către sfârşitul acestei săptămâni, când media minimelor va fi în jurul a 13 grade, în rest sunt de aşteptat valori apropiate de normal, 14 - 16 grade în medie. Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, din seara zilei de 24 iunie şi până în 26 iunie şi din nou posibil în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate sau importante cantitativ.

VEZI și: Prognoza METEO pe trei luni. Cum va fi VREMEA până în septembrie

La munte

Faţă de regimul termic cu care s-a încheiat săptămâna solstiţiului de vară, temperaturile la debutul acestui interval de referinţă vor fi mult mai ridicate, cu medii ale maximelor diurne de 14 - 16 grade, iar ale valorilor nocturne de 8 - 9 grade. O răcorire a vremii se va produce în partea a doua a acestei săptămâni, dar nu va fi de durată, astfel că din data de 29 iunie temperaturile vor fi din nou în creştere. Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată îndeosebi în perioada 24-26 iunie, când sunt de aşteptat ploi frecvente, importante cantitativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel