Cum scapi de țânțari. Soluția este chiar pe telefon

telefon
telefon

Vara, țânțarii sunt inamicul nostru numărul 1. Când îți este lumea mai dragă, bâzâitul lor sau pișcăturile îți tulbură somnul sau provoacă insomnii.

Coșmarul poate lua sfârșit, datorită invenției unei companii israeliene. Aceasta propune un sistem cu laser care detectează prezenţa țânțarilor.

„Dacă ai un țânțar în cameră, un fascicul laser îl va încercui, ca să știi de el. Primești și o notificare pe telefon, în caz că te afli în altă parte, ca să știi, de pildă, că e un țânțar în camera copiilor. Această primă versiune este așadar radarul. Următoarea generație a dispozitivului va ucide țânțarul în mod autonom", a spus  Nadav Benedek, co-fondator Bzigo.

Cum funcționează dispozitivul

 

„Dispozitivul este alcătuit dintr-un senzor și lentile speciale. Obținem imagini de înaltă frecvență. Prin procesarea lor, am analizat mișcările unui țânțar și, după 3 ani de experimente, am stabilit tiparul mişcărilor unui țânțar. Asta ca să-l putem deosebi de alte chestii care mișcă prin cameră, precum particule de praf, persoane ori adierea perdele", a specificat Nadav Benedek.

Care este prețul dispozitivului


„Țânțarul este vietatea care face cele mai multe victime anual. Dacă adunăm oamenii uciși de alte animale ori de alți oameni, inclusiv în războaie, toate laolaltă tot sunt mai puține decât victimele țânțarilor, al căror număr este estimat la 750.000 anual. Se adaugă bolile răspândite de țânțari, precum virusul zika, febra dengue şi altele", a mai spus Nadav Benedek, co-fondator Bzigo.

Prețul unui astfel de dispozitiv va costa în jur de 169 de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel