Cum să plătești mai puțin la gaze, pe timpul iernii. Trucurile care-ți micșorează factura

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Pentru a plăti mai puțin la gaze, pe timpul iernii, poți lua în considerare câteva trucuri.

Una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce costurile de încălzire este izolarea corespunzătoare a casei. Asigură-te că ferestrele, ușile, acoperișul și pereții sunt bine izolați pentru a reține căldura în interior și pentru a preveni pătrunderea aerului rece în interior.

Asigură-te că sistemul tău de încălzire funcționează eficient și este în stare bună de funcționare. Curăță și întreține regulat centrala termică sau sistemul de încălzire pe gaz pentru a asigura o funcționare corespunzătoare.

Investește într-un termostat programabil sau un termostat inteligent. Poți programa temperatura să scadă atunci când nu ești acasă sau când dormi, pentru a reduce consumul de gaz.

Setează termostatul la o temperatură confortabilă, dar nu exagerat de ridicată. Fiecare grad în plus poate crește factura de gaz. Poți purta haine mai groase în casă pentru a menține confortul termic.

Verifică și corectează eventualele părtunderi de aer rece pe la ferestre și uși. Poți utiliza bandă etanșă sau silicon pentru a etanșa astfel de zone.

Asigură-te că aerisești casa regulat, dar nu lăsa ferestrele deschise prea mult timp în timpul iernii. Acest lucru ajută la menținerea calității aerului, dar și la economisirea de gaz.

Dacă poți, investește într-un sistem de încălzire zonală care îți permite să încălzești doar acele camere pe care le folosești în mod regulat, în loc să încălzești întreaga casă.

Poți utiliza surse alternative de căldură, cum ar fi un șemineu sau un radiator electric portabil, în camerele pe care le folosești cel mai des, pentru a reduce necesitatea folosirii sistemului central de încălzire pe gaz.

Urmărește-ți consumul de gaz și fii atent la orice schimbări neobișnuite. Acest lucru te poate ajuta să identifici eventualele scurgeri de gaz sau să optimizezi utilizarea acestuia.

Compară ofertele de furnizare a gazului natural și alege furnizorul care îți oferă cel mai bun tarif pentru nevoile tale.

Prin aplicarea acestor sfaturi, poți reduce semnificativ costurile de încălzire pe timpul iernii. Este important să fii conștient de obiceiurile tale de consum de gaz și să cauți modalități de a le optimiza pentru a economisi bani.

Vezi și:  Bani pentru plata facturilor la energie. Dan Motreanu, anunț

Schimbări la facturi? ”Am avut timp 9 luni s-o facem. N-am făcut-o”.Majorare de 4% în 24 de ore de la izbucnirea conflictului din Israel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel