Cum să descoperi o trădare: 6 tehnici sigure

Fotografie de la Ron Lach/ Pexels
Fotografie de la Ron Lach/ Pexels

Când partenerul ne înșală, aproape întotdeauna lasă ”urme” care ne ajută să-l descoperim. În articolul de mai jos vei găsi un ghid rapid, dar eficient despre cum să descoperi dacă partenerul tău te înșeală.

Atunci când ești de ani de zile într-o relație este normal ca în cuplu să se stabilească o serie de obiceiuri și ”ritualuri ” zilnice. În plus, după mult timp, îți cunoști (aproape) perfect partenerul, de la rutina lui zilnică la caracter, preferințe, activități de după muncă și chiar prietenii.

De obicei, atunci când are loc o trădare, aceste certitudini ale vieții de zi cu zi lipsesc iar acesta este doar primul indiciu a ceea ce se întâmplă. Să te gândești să fii trădat niciodată nu este plăcut, pentru că acest gând ar denota lipsa de încredere în partener, încredere care, cel puțin în teorie, stă la baza oricărei relații.

Dar ce se întâmplă dacă  trădarea nu este ”mărturisită” de către cel care a trădat? În acest caz este necesar să se pună în practică o tehnică pentru a afla și înțelege mai bine în ce fel de relație sunteți cu partenerul vostru, potrivit Al Femminile.

Atenție însă...

Înainte de a începe să analizezi diferitele semne care pot indica dacă partenerul tău te înșală sau nu, amintește-ți întotdeauna că schimbările de comportament sau de dispoziție nu sunt întotdeauna dictate doar de înșelăciune. 

De fapt, se poate întâmpla ca într-o perioadă deosebit de dificilă, caracterizată de anxietate și stres, o persoană să-și schimbe atitudinea arătându-se mai timidă și mai tăcută.

Prin urmare, dacă această atitudine apare timp de câteva săptămâni și nu mai mult, este posibil să nu se explice prin infidelitate. Pentru a vorbi despre trădare, avem nevoie de mai multe indicii, tehnici și metode pentru a afla.

1. Schimbări bruște de aspect 

După cum am menționat deja, după luni sau poate ani petrecuți împreună, cu partenerul se stabilește armonie și încredere, ceea ce ne face să-l cunoaștem ”ca pe noi înșine”.

Știm care este stilul lui de a se îmbrăca, ce îi place să facă și ce cluburi frecventează de obicei și pe care le evită. Astfel, o schimbare distinctă a aspectului poate fi un semn clar de trădare.

De exemplu, alege să țină o dietă drastică care până în acel moment nu i-a acordat minimă atenție. Sau începe să aleagă noi look-uri foarte diferite de cele obișnuite

În mod similar, luați în considerare dacă partenerul sau soțul dvs. începe să-și schimbe gusturile, cum ar fi muzica sau cinematograful, sau merge în locuri diferite sau chiar începe să cumpere accesorii noi și scumpe de care nu au fost niciodată interesat până atunci.

 

Ce trebuie să faceți:

Încercați să-i puneți câteva întrebări simple care par dictate de curiozitate și nu de suspiciune. De exemplu, de ce a început să-ți placă această trupă, cum ai ajuns să-i cunoști? Poți să mă duci în acel club nou pentru că nu am fost niciodată împreună? Dacă va răspunde la aceste întrebări în liniște, fără a fi în defensivă și vă va implica în activitățile sale, atunci poate că nu va fi nimic de care să vă temeți.

 

2. Noi prieteni

Prietenii noi nu sunt imediat sinonimi cu infidelitatea și iubitul, dar este bine să aprofundăm întrebarea. Se întâmplă adesea ca în viața noastră să facem noi cunoștințe din care se nasc prietenii frumoase.

 În plus, în cuplu este esențial ca fiecare dintre parteneri să-și creeze propriile spații de cel puțin câteva ori pe săptămână, pentru a putea petrece, de asemenea, cu prietenii fără prezența asiduă a celuilalt.

Problema apare însă dacă observi că soțul sau partenerul tău nu se schimbă doar în virtutea acestor prietenii, de la maniere la expresiile pe care le folosește pentru a vorbi, ci mai presus de toate că nu dorește să le ”împartă” cu tine. Nu te invită spontan la niciuna dintre întâlnirile lor și nu-ți spune niciodată nimic despre acești noi prieteni.

Ce trebuie să faceți: 

La fel ca schimbarea de aspect, încercați să-l întrebați de câteva ori, fără a insista, dacă vă poate prezenta acești oameni care devin atât de importanți în viața lui. Din nou, observați atitudinea lui față de aceste întrebări și cereri simple. Dacă te ”elimină” complet din noul cerc de prieteni, s-ar putea să aibă loc o trădare

 

3. Utilizarea excesivă a telefoanelor mobile și a rețelelor sociale

În era tehnologiei și a rețelelor sociale, nu este de mirare că o trădare are loc în principal prin aceste canale de comunicare. Singurul lucru pozitiv este că poate fi mai ușor să descoperi întotdeauna totul cu aceste mijloace.

Un partener infidel tinde să utilizeze în exces telefonul mobil și rețelele sociale, în special chat-urile precum Whatsapp, ba mai mult are grijă să șteargă cu sârguință mesajele și blochează dispozitivul cu parole noi.

Când ceva începe să nu funcționeze, poți observa cum partenerul tău încearcă să nu-și lase smartphone-ul ”nesupravegheat” sau să închidă computerul dacă se îndepărtează de ecran chiar și pentru câteva minute.



Ce trebuie să faceți:

Descoperirea unei trădări prin telefoanele mobile și rețelele de socializare nu este niciodată plăcută pentru că, în final, presupune invadarea intimității cuiva și spionarea mișcărilor ”virtuale” ale acestuia.

Încearcă să-i ceri explicații și doar în cazul unei reacții negative încearcă să urmărești chat-urile de pe Whatsapp de pe computer, încearcă să ”ascunzi” smartphone-ul de el timp de câteva ore și astfel veți înțelege dacă frustrarea de a nu găsi dispozitivul se datorează sau nu unor motive ascunse.

 

 

4. Schimbări de dispoziție

O trădare nu se poate întâmpla fără a lăsa urme asupra stării de spirit a partenerului infidel. Sentimentele care se manifestă cel mai mult atunci când cineva este vinovat de infidelitate sunt în mare parte izbucniri de furie bruscă, tristețe, anxietate, euforie, entuziasm și chiar vinovăție.

Toate aceste emoții alternează brusc, ceea ce face dificilă determinarea cauzei la început. În special, episoadele de furie și remușcări apar adesea atunci când în timpul unei conservări începi să atingi anumite teme care privesc, în general, o relație amoroasă sau unele programe de viitor.

Schimbările de dispoziție și sentimentele de vinovăție afectează, de asemenea, viața și sănătateaa soțului (sau soției) care înșală. Cel mai frapant exemplu este lipsa poftei de mâncare sau dificultatea de a adormi.

Ce trebuie să faceți:

În primul rând, trebuie să vă dați seama dacă această dispoziție fluctuantă se datorează unor motive externe, cum ar fi preocupările la locul de muncă sau nu.

Dacă nicio altă explicație în afară de trădare nu pare să reziste, începe să-i pui întrebări partenerului tău în momentul în care ți se arată cu remuşcări sau tristeţe. Fiind de ajutor și afectuos, ai putea dărâma ”zidul” pe care l-a construit în jurul lui și îl poți împinge să vorbească cu tine .

 

5. Scăderea drastică a timpului petrecut împreună

Indiferent dacă locuiești sub același acoperiș sau stai în afara casei, fiecare cuplu știe aproximativ cât timp petrec împreună pe parcursul unei săptămâni. Un semn pentru a descoperi înșelăciunea este acela de a evalua dacă partenerul reduce semnificativ timpul petrecut în relație. 

Poate că ți-ai făcut planuri pentru seara ta și se întâmplă cu doar câteva ore înainte un angajament care îl face să nu poată participa: stă în ”birou” mult după orele de lucru, se dedică cu pasiune noii activități recreative pe care o are, a început sau vrea în mod constant să-și vadă prietenii fără să-și facă griji că nu te va vedea.


Ce trebuie să faceți: 

La început încearcă să-i spui partenerului tău că îți este dor de el, că îți lipsește timpul pe care îl petreci cu el chiar și doar pentru o cină romantică. Dacă vezi că după această mărturisire, va începe să te cuprindă mai mult, atunci detașarea poate să fi fost doar o ”fază”.

În schimb, dacă se dovedește frustrat de încrederea ta și pune și mai multă distanță între voi doi, este o modalitate subconștientă de a vă face să deschideți ochii.

 

6. Solicitare continuă de confidențialitate

Nivelul de intimitate în cadrul unui cuplu variază de la caz la caz. Sunt parteneri care spun totul unul despre celălalt încă din primele luni, confidându-se în orice episod și lăsând în liniște telefoanele mobile și rețelele de socializare ”în mâna celuilalt.

Ceea ce ar trebui să te avertizeze este dacă partenerul tău, peste noapte, are nevoie de mult mai multă intimitate decât de obicei fără nicio explicație. De exemplu, se închide într-o cameră când nu a mai făcut-o niciodată, insistă să-și spele lucrurile separat sau nu mai primește corespondența personală la adresa ta de acasă.

În acest caz tehnica de a descoperi trădarea vine de la sine, pentru că va fi el, cu comportamentul lui, să-ți spună că face ceva despre care îi este frică că vei afla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel