Cum să combați depresia de sărbători. Sfatul psihologului Cristian Andrei: Oamenii pun foarte mare accent pe multe aspecte cantitative

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Sărbătorile ar trebui să fie un prilej de bucurie, dar, în timp ce unii trăiesc din plin bucuria acestei perioade, alții experimentează stări total diferite. Doctorul Cristian Andrei explică de ce unele persoane ajung să sufere de depresie în perioada sărbătorilor.

Depresia poate apărea în orice moment al anului, însă anxietatea și stresul și anxietatea din lunile noiembrie și decembrie îi pot face chiar și pe cei obișnuiți să experimenteze singurătatea să simtă o lipsă de împlinire. Potrivit specialiștilor, acesta nu este un fenomen rar și nici neobișnuit, scrie Unica.

Ce este depresia de sărbători și cum o poți combate

Deși ar trebuie să fie poate cea mai frumoasă perioadă din an, pentru unii oameni domină sentimentele de tristețe, de singurătate, de anxietate și de depresie acută. Chiar și cei care iubesc sărbătorile pot experimenta perioade depresive, iar cei care au mai suferit în trecut de depresie sunt predispuși să sufere din nou.

Psihologul Cristian Andrei este de părere că sărbătorile ar trebui să fie despre calitate și nu despre cantitate. Invitat în emisiunea „Vorbește Lumea”, acesta a spus că în perioada Crăciunului este foarte important să ne gândim la cei din jur, și nu la propria persoană.

„Oamenii pun foarte mare accent pe foarte multe aspecte cantitative. Și noi trebuie să reținem lucrul acesta. Crăciunul nu trebuie să aibă nici un aspect cantitativ. Nu contează cât. Contează ce, cu cine, cum. Acestea sunt întrebările care îți dau răspunsul calitativ. Cu cine? Cu familia! În baza criteriului calitativ, tu de Crăciun nu trebuie să te gândești la tine, la ce ai, ci la ce poți să dăruiești altcuiva. Crăciunul este de dat, nu de luat!”, a declarat Cristian Andrei la „Vorbește Lumea”.

Psihologul Cristian Andrei: „Oamenii singuri sunt mai vulnerabili”

Potrivit psihologul, creierul omului are tendința de a mișca focusul pe ceea ce lipsește și nu pe ceea ce este cu adevărat important. Unii dintre cei mai vulnerabili în această perioadă sunt cei care au pierdut pe cineva drag.

„Sunt vulnerabili oamenii singuri pentru că aceasta este o perioadă de comuniune. Alți oameni vulnerabili sunt cei care se așteaptă la mult. Mesajul meu în preajma acestor sărbători este să ne uităm la aspectele calitative, pentru că ele nu costă

Tot ceea ce nu necesită bani ca și criteriu, va fi bucurie de Crăciun și nu ne va dezamăgi. Iar pentru cei care au pierdut pe cineva drag, să facem Crăciunul în stilul în care și-l dorea persoana respectivă”, a mai declarat Cristian Andrei la Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel