Cum să alegi cele mai bune cireșe - Proprietățile și beneficiile consumului de cireșe

Fotografie creată de Simon Berger, de la Pexels
Fotografie creată de Simon Berger, de la Pexels

Atunci când alegeți cireșe, poate fi util să vă amintiți de sfaturile bunicilor. Cu siguranță vă vor ajuta să cumpărați cele mai bune cireșe.

După cum poate mulți dintre voi știți deja, cireașa este un fruct foarte benefic pentru sănătatea noastră. Un lucru mai puțin știut este că cireșele întăresc firele de păr. Acest superfruct conține cantități semnificative de vitamina B și C, care, pe lângă numeroasele beneficii, sunt un adevărat ajutor al podoabei capilare, potrivit publicației nonsapeviche.it.

Proprietățile benefice ale consumului de cireșe

Așadar, dacă ai părul fragil și lipsit de strălucire, este recomandat să consumi cireșe din plin, pentru că acestea pot ajuta în restabilirea sănătății părului, prin fortificarea foliculilor de păr și menținerea unul nivel de hidratare optim al scalpului.

Ca să nu mai vorbim că sunt o sursă infinită de săruri minerale precum potasiu, magneziu, fier. Cireșele mai au și nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului.

Acestea fiind spuse, este foarte important ca atunci când mergem în piață să alegem cireșele de cea mai bună calitate. Pentru acest lucru, sfaturile bunicilor sunt foarte utile.

Sfaturi pentru alegerea celor mai bune cireșe

Primul lucru de care ar trebui să țineți cont este aspectul. Cireșele nu ar trebui să fie niciodată prea moi sau prea închise la culoare. În consecință, atunci când alegeți este mai bine să testați consistența fructului în cauză. De asemenea, acordați atenție pentru a identifica dacă există pete sau urme pe suprafața lor. 

Luați în considerare și codițele cireșelor. Acestea nu trebuie să fie uscate, ci să pară proaspete și verzi. Mai mult, dacă veți încerca să gustați o codiță de cireașă și aceasta va fi prea acră, ei bine, în acest caz cireșele vor avea un gust exagerat de dulce.

Dincolo de factorii care trebuie evaluați la cumpărarea fructelor în cauză, este foarte important să le depozitezi corect. În acest sens, de fapt, este indicat să le păstrați la frigider, într-o pungă deschisă, pentru a evita formarea mucegaiului. În final, înainte de a le consuma, se recomandă clătirea lor cu apă din abundență.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel