Cum poţi reduce consumul de apă cu 33%

Descoperă cum poți reduce consumul de apă din locuința ta.

În primul rând, consumul poate fi miscșorat înlocuind spălatul manual al vaselor cu cel automat, cu ajutorul unei mașini de spălat vase, scrie csid.ro.

Conform unui studiu efectuat în cadrul Universității din Bonn, Germania, pentru 12 seturi de veselă se consumă 103 litri de apă în timpul spălării manuale, energia folosită se ridică la aproximativ 2.5 kWh, cantitatea de detergent la 21 de ml și timpul alocat activității la aproximativ 79 de minute.

Toți acești parametri scad considerabil în momentul utilizării unei mașini de spălat vase: doar 11 litri de apă consumați, 0.85 kWh, o tabletă de detergent de vase și doar 9 minute pentru încărcarea și descărcarea vaselor. Astfel, consumul de apă este redus cu 33%, timpul dedicat spălarii cu 89% și consumul energetic cu 66%.

Mai mult decât atât, pe lângă reducerea facturilor și a timpului, mașinile de spălat vase îți vor garanta și o igienizare impecabilă și o protecție sporită a veselei, datorită sistemelor multiple de pulverizare a apei și a sistemelor inovatoare de susținere.

Citește și: Apă minerală „tămăduitoare” din Transilvania, remediu natural pentru bolile secolului

De asemenea, datorită programelor variate de spălare, mașinile de spălat vase se vor adapta perfect necesităților tale, întotdeauna cu cel mai mic consum de energie.

Pe lângă economiile de apă pe care le poți face înlocuind spălatul manual al vaselor cu utilizarea unei mașini de spălat vase, mai sunt câteva trucuri simple pentru a adopta un comportament responsabil față de natură:

- nu lăsa robinetul deschis în timp ce te speli pe mâini sau pe dinți

- alege o mașină de spălat rufe eficientă din punct de vedere energetic

- fă duș în locul unei băi în cadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel