EXCLUSIV  Cum ne distrugem tenul încă de la 20 de ani. Alina Șchiopescu a explicat ce produs nu trebuie să pui niciodată pe față / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @artroomstudio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @artroomstudio

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a fost invitată la emisiunea „Pastila de Frumusețe”, unde a explicat care sunt greșelile care ne pot îmbătrâni. 

Există mai multe greșeli comune în îngrijirea pielii care pot duce la îmbătrânirea prematură a tenului. Una dintre acestea este lipsa sau utilizarea necorespunzătoare a protecției solare. Expunerea excesivă la soare poate duce la îmbătrânirea prematură a pielii, incluzând apariția ridurilor, petelor solare și pierderea elasticității. De aceea este esențială folosirea unui produs de protecție solară cu un SPF adecvat în fiecare zi, chiar și în zilele înnorate sau în timpul iernii.

Alina Șchiopescu, dermato-cosmetician, a vorbit despre acest subiect. 

„Sunt anumite greșeli pe care le putem face de la 20 de ani și care pot duce la o îmbătrânire prematură a pielii?", a întrebat Andreea Cercel.

„Aici vorbim despre SPF. Pentru tenul gras, crema cu SPF trebuie să fie o cremă de tip emulsie sau dacă avem acnee, sunt creme cu proprietate antiinflamatoare și SPF. În acnee, SPF nu trebuie să fie 50 pentru că acoperă porii. Sunt produse medicale care au în compoziție peroxid de benzoil.

Aceste produse medicale au ingrediente mult mai active și acționează mult mai bine. Cele comerciale nu au aceste ingrediente active foarte bine definite și clar nu își vor face treaba. Prevenția este crema cu SPF.

Curățarea și demachierea tenului este foarte importantă. De aici apar iritații, blocarea porilor, punctele negre, dacă nu folosim corect un demachiant sau nu exfoliem tenul, dar nu cu scrub. Scruburile irită foarte tare. Putem folosi scrub pe corp, dar nu pe față. Scrub cu microparticule abrazive.”, a spus Alina Șchiopescu.

 

Ce înseamnă o exfoliere corectă a feței

„Pentru o exfoliere corectă pe față, dacă avem tenul gras, vom folosi acidul salicilic o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, vom aplica o mască hidratantă antiinflamatoare. Deci aplicăm salicilicul, lăsăm să acționeze, sau peste noapte, depinde. Trebuie să citim foarte bine indicațiile produsului. Trebuie să aplicăm tot timpul măști revitalizante, hidratante, nutritive, în funcție de ce problemă avem.

Dacă avem un ten matur sau un ten normal spre uscat, mergem către glicoli, ingredientul cu acid glicolic.", a spus Alina Șchiopescu la emisiunea „Pastila de Frumusețe”, de pe DC News, Spectacola și DC Medical.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel