Câteva trucuri pentru recuperarea strălucirii părului

Par sanatos
Par sanatos

Soarele verii este incantator, insa din pacate nu este un mare aliat al pielii si al parului. Daca multe dintre noi am invatat cum sa ne protejam pielea de efectele neplacute ale soarelui, parul nostru nu se bucura de acelasi privilegiu.

Autor: Alina Claudia Dascalu

Daca si tu ai constatat, la final de vara, ca parul  tau este uscat si casant si vrei sa iti recapeti stralucirea, iata ce poti face.

Samponul. Samponul trebuie sa fie adaptat tipului tau de par, insa acum, la final de vara, poti cauta formule cu vitamine sau pe baza de plante care te vor ajuta la refacerea structurii firului de par. Balsamul. Alege un balsam hidratant, pe care trebuie sa il aplici doar pe jumatatea inferioara a firului de par. La fel ca si in cazul samponului, poti alege formule cu ingrediente naturale cum ar fi uleiul de masline sau uleiul de catina. Si balsamul leave-in poate fi util, mai ales ca este profund hidratant.

Masca. Poti opta pentru o masca revitalizanta cumparata din magazin sau poti sa iti faci propriile tale masti din ulei de masline, galbenus de ou, ulei de argan, miere si capsule de vitamina E si A. Ca sa aiba efect, dupa ce ai aplicat masca, pune-ti pe cap un prosop caldut.

Clatirea. Desi omitem de multe ori acest aspect si clatirea parului este importanta. Daca vrei un par stralucitor, evita apa firerbinte si alege-o pe cea calduta. Ultima clatire se poate face cu apa rece in care sa adaugi o lingura de otet de trandafiri. De asemenea, poti face ultima clatire cu un ceai. In farmacii si plafaruri gasesti combinatii de plante care te vor ajuta sa iti recapeti stralucirea parului. Daca esti blonda sau ai parul deschis la culoare incearca clasicul ceai de musetel, iar daca esti satena sau bruneta, incearca ceaiul negru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel