€ 5.0920
|
$ 4.3641
|
Curs valutar: € 5.0920
|
$ 4.3641

Urmărește dezbaterea live

 

Cum îți dai seama, cu ochiul liber, că roșiile cumpărate sunt un pericol. Au fost umplute cu substanțe chimice

vinatoru-rosii_02456400 captură foto Antena 3 CNN
 

Roșiile prezintă indicii clare că au fost mult prea alimentate cu substanțe de creștere.

Profesorul Costel Vînătoru, doctor inginer cercetător științific gradul I, a explicat ce se întâmplă cu roșiile în care sunt pompate prea multe substanțe chimice. 

În primul rând, la exteriorul roșiei putem fi atenți la o formă conică, lemnoasă, în partea opusă decât cea a tulpinii, de formă conică, ca o alungire forțată a roșiei: ”Poate fi o genă care să transmită acest caracter, gena B, sau poate fi apărut din cauza substanțelor chimice, a stimulentelor, fie de legare, fie de maturare forțată. Prin utilizarea unor substanțe în exces sau interzise, roșia se poate transforma într-un pericol” a spus profesorul Vînătoru, la Antena 3 CNN. 

”Dacă mai descoperim un cerc lemnos în interior, iar ne putem duce cu gândul la o maturare forțată pe cale chimică. Sau când descoperim în pulpa fructului un țesut albicios, deci, practic, se vede că e o maturare forțată, ne putem gândi că iar s-au folosit substanțe în exces” a mai spus Costel Vînătoru. 

De asemenea, ar fi indicat să evităm roșiile fără semințe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Comentarii

Pentru a vedea sau a publica comentarii, te rugăm să te autentifici în Facebook.
 
 
 
 
 
x close