Cum faci ca nimeni să nu-ți poată citi conversațiile pe WhatsApp

WhatsApp
WhatsApp

WhatsApp este una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie de pe planetă, dar nu are un sistem de autentificare cu parolă sau cod PIN.

De asemenea, securitatea conversațiilor dumneavoastră poate fi compromisă dacă cineva vă fură telefonul sau le accesează fără permisiune.

Cu toate acestea, există modalități de a bloca aplicația WhatsApp, astfel încât să fie accesibilă numai dumneavoastră. Noi vă explicăm procedura.

Dacă aveți un dispozitiv mobil cu sistem de operare iOS, puteți bloca aplicația WhatsApp astfel încât să fie accesibilă numai prin amprentă sau recunoaștere facială.

Pentru aceasta, trebuie doar să deschideți aplicația și să accesați Setări> Cont> Confidențialitate> Blocare ecran.

Odată ce ați accesat opțiunea, activați modul de blocare - fie prin amprentă, fie prin recunoaște facială. Trebuie să setați momentul când doriți ca aplicația să se blocheze - imediat, după un minut, 15 minute sau o oră.

Dacă telefonul funcționează cu sistemul de operare Android, această funcție este încă în curs de dezvoltare, după cum explică mai multe medii de specialitate.

Aplicații care vă protejează conversațiile private

BBC Mundo a contactat Google, dezvoltatorul sistemului de operare Android, pentru a afla care este situația privind respectiva funcție, dar la momentul publicării articolului nu a primit niciun răspuns. Acest lucru nu înseamnă că utilizatorii de Android nu pot, de asemenea, să-și protejeze conversațiile de pe WhatsApp. Totuși există mai multe moduri pentru a vă proteja prin intermediul aplicațiilor dezvoltate de terțe părți.

Puteți descărca, de exemplu, Norton App lock. Aceasta permite utilizatorilor să stabilească un cod PIN pentru a bloca accesul la aplicațiile lor.

O altă aplicație pe care o puteți utiliza este ChatLock care funcționează prin solicitarea unui cod PIN sau a unei parole.

Această aplicație permite, de asemenea, realizarea de fotografii și de galerii video private, accesibile numai prin intermediul său. Alte caracteristici uimitoare sunt, de exemplu, posibilitatea ca telefonul să facă automat o fotografie atunci când cineva introduce un cod PIN greșit, după cum explică site-ul specializat Xataka. Aplicația este gratuită, dar trebuie să plătiți pentru a utiliza cele mai avansate caracteristici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel