Cum arată un apartament dintr-un bloc cu bulină roșie din centrul Bucureștiului: Ați avea curaj să dormiți aici? video

Dacă nu ați avut curaj să intrați într-un bloc cu bulină roșie, priviți aici cum arată unul.

Vorbim de un bloc din centrul Bucureștiului. După cum veți vedea, scările arată deplorabil. Blocul este din 1923, are fix 100 de ani. Apartamentul din imagine are „multe probleme”, după cum spune tânăra care a locuit până acum acolo, dar este... „foarte drăguț”.

Tânăra spune că trebuie să plece din bloc pentru că a primit un ordin de evacuare pentru că blocul are risc seismic foarte ridicat. „Banii de chirie îi dați pentru loc, mai ales că vara este superb pentru că devine pietonală Calea Victoriei”, a mai spus tânăra.

@andreeasuciu111

incepem vânatoarea de apartamente in bucuresti, acesta o sa fie valabil cu 1 martie dacã il doreste cineva , insta andreee_is pentru mai multe detali????????????

♬ original sound - Andreea Suciu

VEZI ȘI: Singura salvare în caz de cutremur în România: Legea care ar trebui să existe de mâine, de la prima oră

România poate fi lovită oricând de un cutremur puternic. Titus Corlățean, senator PSD, a spus că „în situații excepționale este nevoie de măsuri excepționale”, mai ales că țara noastră trece prin multiple crize.

„În situații excepționale este nevoie de măsuri excepționale. Ne uităm la ce s-a întâmplat în Turcia și Siria și vedem că România se află într-o situație excepțională. În țara noastră nu avem doar două-trei case cu bulină, ci mult mai multe. Este nevoie de măsuri excepționale. Măsuri excepționale ar însemna ca un stat să se miște, pe cât posibil rapid, cu un șef de proiect, cu o coordonare și un comandament politic și cu experți foarte buni, cu o strategie clară, cu resurse alocate, fără politizarea subiectului. Dacă se ajunge la bătălii politice, nu rezolvăm problema. Într-o situație excepțională, este nevoie de măsuri excepționale, iar statul nu ar trebui să mai aștepte prea mult”, a zis Titus Corlățean la Antena 3 CNN.

Blocurile cu bulină roșie sunt cel mai expuse în caz de cutremur

Acestea ar trebui consolidate, dar există o mare problemă: toţi proprietarii dintr-un bloc trebuie să îşi dea acordul pentru consolidarea unui bloc și, de cele mai multe ori, cel puțin o persoană se opune acestui demers. Sute de clădiri din Bucureşti sunt în pericol să cadă la primul cutremur major. Este vorba despre 361 de imobile aflate în categoria 1 de risc seismic.

În acest context, jurnalistul Val Vâlcu a spus că ar trebui ca blocurile cu bulină să fie evacuate imediat și ar trebui începută, de mâine, consolidarea clădirilor. Un pieton care merge pe Bulevardul Magheru din București n-are nicio vină că, în caz de cutremur, îi poate pica blocul în cap În schimb, cei care au apartamente în blocurile cu bulină au beneficii pentru că, de exemplu, unii dintre ei le închiriază, iar o chirie în centrul Bucureștiului este foarte scumpă. Este problema lor că își riscă viețile și nu vor să evacueze blocurile cu bulină, găsind tot felul de scuze, dar devine o problemă națională în momentul în care tu mergi pe stradă și poți muri nevinovat în caz de cutremur.Clădirile acelea trebuie puse în siguranță.

CITEȘTE ȘI: Cum arată un apartament dintr-un bloc cu bulină roșie din centrul Bucureștiului: Ați avea curaj să dormiți aici? video - https://www.dcnews.ro/cum-arata-un-apartament-dintr-un-bloc-cu-bulina-rosie-din-centrul-bucurestiului-ati-avea-curaj-sa-dormiti-aici-video_905441.html

Ziaristul Val Vâlcu a dat exemplul lui Silviu Prigoană și casa din Florida: „Silviu Prigoană povestea că, în criza imobiliară, a cumpărat o casă în Florida şi a lăsat-o acolo. După trei-patru ani, nu a mai găsit-o. S-a dus la primărie şi a întrebat unde este casa. I s-a spus aşa: e un gazon frumos acolo, iar aici aveţi nota de plată pentru demolare şi pentru că v-am udat gazonul. 

Asta pentru că din clădire se desprindeau bucăţi din acoperiş. Ca urmare, primăria i-a făcut treaba, a pus în siguranţă perimetrul respectiv şi i-a dat nota de plată. La noi, niciun primar nu a dat amenzi cuiva că nu are asigurare de cutremur şi dezastre. Trebuie obligaţi proprietarii la asta. Mergi pe Calea Victoriei, pe bulevard, şi îţi cade un bloc în cap. Nu e normal. Altfel, oamenii vor să fie proprietari. Dar nu e obligatoriu să fii proprietar!", a spus Val Vâlcu. 

VEZI ȘI: Cutremur România. Inginer: La ce etaj ai avea șanse să supraviețuiești - https://www.dcnews.ro/cutremur-romania-inginer-la-ce-etaj-ai-avea-sanse-sa-supravietuiesti_905329.html

CITEȘTE ȘI: Care bloc cade primul la cutremur în România? - https://www.dcnews.ro/care-bloc-care-primul-la-cutremur-in-romania_904964.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel