Cum a răspuns Papa Francisc cererii de a fi Suveran Pontif

Arhipreotul Basilicii Sf. Petru, cardinalul Angelo Comastri, a spus care au fost primele cuvinte ale cardinalului Jorge Mario Bergoglio, după alegerea sa ca Papă.

Pe 13 martie, când a fost întrebat dacă dorește să fie Papă, cardinalul Jorge Mario Bergoglio a declarat: „Sunt un mare păcătos, încrezător în milostenia şi răbdarea lui Dumnezeu, în suferinţă, accept”.

Potrivit Agerpres, episodul a fost povestit de către Arhipreotul Basilicii Sf. Petru, cardinalul Angelo Comastri. Declarația a fost făcută pentru un documentar despre alegerea noului Papă, care va fi difuzat pe 2 aprilie, în Italia, sub forma unui DVD.

Documentarul Papei

Documentarul realizat de către Centro Televisio Vaticano /CTV/ prezintă evenimentele semnificative ale alegerii Papei Francisc. Elicopterul care-l aduce pe Benedict al XVI-lea de la Vatican la Castel Gandolfo, Vaticanul în timpul mandatului apostolic vacant, Vaticanul în zilele de 12 și 13 martie, fumul alb, prima cuvântare a Papei Francisc.

Documentarul se încheie cu imagini realizate foarte recent de CTV: cele cu întâlnirea istorică dintre cei doi papi, pe 23 martie, la Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor din apropiere de Roma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel