Cum a pierdut Musk 50 de miliarde de dolari în numai două zile. Este un record

Cum a pierdut Musk 50 de miliarde de dolari în numai două zile. Este un record / Foto: Pixabay
Cum a pierdut Musk 50 de miliarde de dolari în numai două zile. Este un record / Foto: Pixabay

Află în articol cum a pierdut Elon Musk 50 de miliarde de dolari în numai două zile.

Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari până acum în această săptămână, după ce acţiunile Tesla Inc. au scăzut pentru a doua zi consecutiv, relatează Mediafax, citând Bloomberg.

Este cea mai mare scădere de două zile din istoria Bloomberg Billionaires Index şi cea mai mare scădere de o zi după scăderea de 36 de miliarde de dolari a lui Jeff Bezos, după divorţul său de MacKenzie Scott în 2019.

Totul a pornit de la sondajul lui Musk de pe Twitter

Prăbuşirea Tesla vine pe fondul unor zile tumultoase pentru producătorul de automobile electrice. Totul a început când Musk şi-a întrebat urmăritorii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile companiei, situaţie dublată de vestea că fratele său Kimbal a vândut acţiuni chiar înainte de sondaj. În urma acestor ştiri, Michael Burry, investitorul făcut celebru prin filmul „The Big Short” a anunţat că Musk doreşte să-şi vândă o parte din acţiuni pentru a-şi acoperi datoriile personale.

VEZI ȘI: Rezultatele sondajului lansat de Elon Musk pe Twitter. Ce cred oamenii despre vânzarea acțiunilor Tesla

Averea lui Musk, în creștere cu 70% în 2021

Scăderea reduce avantajul lui Musk faţă de Bezos ca cea mai bogată persoană din lume la 83 de miliarde de dolari. Musk l-a depăşit pe fondatorul Amazon pentru prima dată în ianuarie, diferenţa dintre cei doi crescând recent la 143 de miliarde de dolari, o cifră mai mare decât averea neta a lui Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume.

În pofida scăderii, averea lui Musk este încă în creştere cu 70% în acest an, datorită câştigurilor Tesla şi a unei evaluări mai mari pentru SpaceX. Capitalizarea bursieră a Tesla s-a menţinut peste 1 trilion de dolari, un punct de referinţă pe care compania l-a atins luna trecută, după ce rezultatele din al treilea trimestru au depăşit aşteptările pieţei. De asemenea, comanda de 100.000 de maşini făcută de compania de închirieri auto Hertz Global Holdings a contribuit semnificativ la ascensiunea recentă a Tesla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel