EXCLUSIV  Cum a fost descoperită Nadia Comăneci. Alfred Bulai: Infrastructura asta a performanței nu mai există

Sociologul Alfred Bulai a vorbit, în cadrul podcastului „Nod în Papură“, de la DC News, despre descoperirea noilor talente.

În cadrul podcastului „Nod în Papură“, de la DC News, sociologul Alfred Bulai a povestit modul în care Nadia Comăneci a fost descoperită:

„Ca să se nască o voce, ai nevoie de o infrastructură, ai nevoie de mulți oameni care hrănesc chestia asta. Eu le spun studenților mei câteodată: Mă’, în România, în acest moment, sunt probabil 100 de Hagi sau 100 de Nadia Comăneci. 100 de Hagi care se joacă pe maidan în fața școlii sau 100 de Nadia Comăneci care se joacă în fața blocului. Nu-i vede nimeni, nu-i cunoaște nimeni pentru că nu există infrastructura care să cunoască oamenii

E cazul povestit despre Nadia Comăneci, cum a descoperit-o întâmplător. Avea 5-6 ani și se juca la bătătorul de covoare. A luat-o de mânuță, a dus-o la taică-su și l-a convins pe respectivul să o ducă la gimnastică. Avea și unde să o ducă, pe de-a moaca! Era altă formulă, era o soluție. Era o armată de oameni care funcționau în societate și care ridicau aceste talente, le ridicau la suprafață. Din păcate, infrastructura asta a performanței nu mai există.“, a spus Alfred Bulai.

Mirajul turismului rural. Bulai: Am zis că rupem Europa, dar am plecat cu stângul

Alfred Bulai a vorbit despre turismul rural din România, la DC News:

„În România nu avem antreprenori de turism. M-am ciocnit de câteva chestii de la noi, începând cu mirajul turismului rural. Am zis că «Mamă, rupem Europa!», ca și cum ăia nu au și ei... Erau fascinațiile alea pe care ni le-au cultivat de-a lungul timpului că România e cea mai frumoasă că are și munți, dealuri, câmpii, mare, ca și cum alții nu au munți prin Europa. Astea erau niște fantezii”, a transmis Alfred Bulai în emisiunea de la DC News.

„În al doilea rând, turismul rural a plecat cu stângul pentru că la noi toți au fost disperați să-l facă de înaltă calitate, adică nea’ Fane și-a făcut piscină în curte, și-a făcut jacuzzi... ca și când neamțul n-a văzut în viața lui piscină, de aia venea la Poplaca, să vadă piscine. Ei n-au înțeles că ideea era de fapt să fie rural, să fie autentic, medieval. Nu să-l vadă pe ăla în blugi, să-i vândă tricouri. A fost o proastă viziune”, a adăugat sociologul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel