EXCLUSIV  Mirajul turismului rural. Bulai: Am zis că rupem Europa, dar am plecat cu stângul

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Alfred Bulai a vorbit despre tursimul rural din România, la DC NEWS.

„În România nu avem antreprenori de turism. M-am ciocnit de câteva chestii de la noi, începând cu mirajul turismului rural. Am zis că «Mamă, rupem Europa!», ca și cum ăia nu au și ei... Erau fascinațiile alea pe care ni le-au cultivat de-a lungul timpului că România e cea mai frumoasă că are și munți, dealuri, câmpii, mare, ca și cum alții nu au munți prin Europa. Astea erau niște fantezii”, a transmis Alfred Bulai în emisiunea de la DC NEWS.

„În al doilea rând, turismul rural a plecat cu stângul pentru că la noi toți au fost disperați să-l facă de înaltă calitate, adică nea’ Fane și-a făcut piscină în curte, și-a făcut jacuzzi... ca și când neamțul n-a văzut în viața lui piscină, de aia venea la Poplaca, să vadă piscine. Ei n-au înțeles că ideea era de fapt să fie rural, să fie autentic, medieval. Nu să-l vadă pe ăla în blugi, să-i vândă tricouri. A fost o proastă viziune”, a adăugat sociologul.

Ce afacere de succes gândise un român acum 20 de ani

„De exemplu, știu de o firmă în Sibieni de acum 20 de ani. Un român plecat înainte de anii 1990 a inclus localitatea într-un traseu. Ce făcuse cu un număr de localnici? Făcuse contracte, le dădea bani pe fiecare lună, dar cu anumite condiții. Când venea, îi anunța și trebuia să poarte costume populare și trebuia să mănânce din veselă populară, toate alea. Într-adevăr, când veneau turiștii, intrau într-o gospodărie tradițională. Era o super afacere, avea tururi pe care le făcea.

Și-a dat seama că turiștii care veneau nu veneau pentru piscine. Or avea și ăia pe la Frankfurt piscine, nu vor calitate de hotel. Vor tocmai tradițional”, a conchis el.

O nouă ediție de „Nod în papură”

Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu revin cu o nouă ediție a emisiunii „Nod în papură”, în exclusivitate la DC NEWS.

Alfred Bulai și Val Vâlcu continuă emisiunea „Nod în papură”, la DC NEWS și DC NEWS TV. Sociologul și jurnalistul vin cu noi subiecte interesante din ultima săptămână. În premieră, cei doi nu discută despre politică. „Nod în Papură” se difuzează sâmbătă, 19 februarie, de la ora 11:00. Puteți urmări emisiunea în direct pe DC NEWS și DC NEWS TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel