EXCLUSIV  Cum a ajuns Naty Badea să lucreze la Cotroceni. S-a aflat abia acum

Naty Badea
Naty Badea

Naty Badea a lucrat la Palatul Cotroceni. Despre această experiență fabuloasă pe care a trăit-o la 18 ani a vorbit într-un interviu la DC News.

În cartea sa "Rămâi cu bine! Rămâi cu mine!", Naty Badea a povestit și una dintre experiențele sale de la Cotroceni cu venirea Papei Ioan Paul al II-lea.

Când a venit Papa Ioan Paul al II-lea, Naty Badea a fost translatorul președintelui Emil Constantinescu în toate pregătirile și negocierile care s-au purtat la acea vreme. Timp de patru ani a lucrat ca translator la Cotroceni.

VEZI ȘI: Andrei Caramitru vrea ca liderii PSD să fie la închisoare: Asta e știrea anului 2021


"Experiența de la Cotroceni a început când aveam 18 ani. Abia terminasem liceu. Am fost olimpică națională timp de patru ani fie la limba latină, fie la limba italiană. În fiecare an, plecam într-o călătorie drept premiu. Președinția României acorda aceste premii pentru olimpici. Acolo erau tabele cu toți câștigătorii diverselor concursuri naționale.

Cei de la Cotroceni m-au sunat, văzându-mă pe tabelul respectiv, fiind olimpică la italiană. Așa m-au ales. Nu a fost intervenția nimănui. Cât am lucrat, timp de patru ani, nu m-au plătit, dar asta nu a fost problemă pentru că mie îmi plăcea. A fost o oportunitate pentru mine. Era accesul la o lume fantastică, senzațională pe care oricine și-o dorește. Așa am ajuns să traduc corespondența președintelui României. Eu am lucrat timp de patru ani la toate pregătirile venirii Papei Ioan Paul al II-lea. Am văzut cum se face diplomație, cum ajungi să negociezi anumite situații. Au fost diverse întâlniri interesante, iar eu am fost prezentă la majoritatea, ca translator, desigur”, a spus Naty Badea într-un interviu la DC News.

Vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România

În zilele de 7, 8 și 9 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea s-a aflat în România unde a avut contacte cu personalitățile locale ale Bisericii Ortodoxe, fiind prima vizită a unui suveran pontif în România. Era prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă vizita o ţară majoritar ortodoxă.

În ziua venirii în România, în 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a sărutat pământul şi a numit ţara noastră Grădina Maicii Domnului.

Cartea scrisă de Naty Badea

Romanul ”Rămâi cu bine! Rămâi cu mine! dezvăluie destinul protagonistei Clara Stanescu în șapte povești de iubire diferite și, de aceea, inedite și impresionante. O carte despre alegeri în viață, despre iubire, suferință și asumare.

O cină misterioasă care se petrece în casa ei colorată dintre dealurile Toscanei. O metaforă despre viață și despre sensul existenței în căutarea fericirii. Și un final neașteptat, care sparge toate clișeele.

Romanul îl puteți comanda online pe libris.ro și pe librariaatlas.ro și pe librariaonline.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel