Culmea tupeului. Un bărbat s-a dus cu permisul fals ca să-l schimbe la poliția Constanța

Foto: Pixabay, de Franz P. Sauerteig
Foto: Pixabay, de Franz P. Sauerteig

S-a dus cu permisul fals ca să-l schimbe la poliția Constanța. Află în articol ce pedeapsă a primit un bărbat pentru asta.

Un bărbat din Constanța s-a dus cu permisul fals la poliție pentru a-l schimba. Actul era aparent eliberat de autoritățile din Italia, iar individul a insistat că l-a obținut legal, chiar și în fața procurorului. Pentru fals și uz de fals, el a fost condamnat la la 7 luni de închisoare, cu suspendare, scrie Replica.

Potrivit procurorilor, el "s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa şi a declarat în faţa funcţionarilor instituţiei, contrar adevărului, că a obţinut în mod legal permisul de conducere, aparent eliberat de autorităţile italiene, document contrafăcut pe care totodată l-a prezentat şi predat, solicitând preschimbarea acestuia" se precizează în rechizitoriul înctomit de procurori.

Oamenii legii au făcut verificări în bazele de date, dar nu l-au găsit pe individ ca fiind titular al vreunui permis de conducere. "De asemenea, autoritățile italiene au confirmat că inculpatul nu este titularul unui permis de conducere italian. Bărbatul a susţinut că a obţinut permisul de conducere în urma parcurgerii cursurilor unei şcoli de şoferi şi a promovării examenului aferent, documentul fiind ridicat de la organele competente ale statului italian, fapt contrazis de autoritățile italiene." au mai stabilit magistrații.

Bărbatul și-a recunoscut vina

"Instanța a constatat că faptele inculpatului prezintă un grad de pericol social moderat, având în vedere că aceasta a formulat în fața Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Constanța o cerere de preschimbare a permisului de conducere emis de autoritățile italiene, depunând în acest sens permisul seria SU592774VI aparent eliberat de autorităţile italiene la data de 03.11.2010 de autoritățile din Republica Italia, despre care avea cunoștință că a fost obținut în mod fraudulos, cu scopul de a obţine preschimbarea acestuia şi emiterea unui permis de conducere valabil. Instanţa a reținut că pe parcursul urmăririi penale acesta a avut o atitudine nesinceră, susţinând că nu a comis faptele reţinute în sarcina sa. În faţa instanţei de judecată, acesta a recunoscut săvârşirea infracţiunilor şi a solicitat aplicarea procedurii simplificate.", se arată în motivarea hotărârii magistraților.

Un adolescent de 16 ani s-a urcat drogat la volan. În urma accidentului provocat, trei tineri au fost răniți

Un adolescent de 16 ani a decis că este o idee bună să se urce la volanul unei mașini, deși nu deținea permis de conducere și, pe deasupra, consumase substanțe psihoactive. Acesta a produs un accident pe o stradă din municipiul Bistrița în cursul zilei de duminică, iar în urma evenimentului rutier, atât adolescentul, cât și alți trei tineri aflați în mașină au fost răniți, șoferul minor fugind de la locul accidentului pentru o perioadă de timp, notează Agerpres. 

”Din primele date, un autoturism condus de un tânăr de 16 ani, din Bistriţa, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un stâlp de susţinere a reţelei electrice. În urma accidentului a rezultat rănirea şoferului şi a trei pasageri, aceştia necesitând ulterior acordarea de îngrijiri medicale. La momentul intervenţiei poliţiştilor, şoferul nu a fost găsit la locul producerii accidentului, acesta revenind la scurt timp. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, rezultatul a fost negativ. Testarea cu aparatul drugtest a indicat însă faptul că tânărul consumase substanţe psihoactive", transmite IPJ Bistrița Năsăud. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel