Culisele interviului Victor Ciutacu-Victor Ponta. "Este primul și ultimul"

Victor Ciutacu, Victor Ponta
Victor Ciutacu, Victor Ponta

Realizatorul Victor Ciutacu a vorbit, pentru DC NEWS, despre culisele interviului luat, în premieră, lui Victor Ponta din biroul său de la Palatul Victoria. Jurnalistul a dezvăluit de ce premierul a rămas șocat și a spus că este primul și ultimul interviu, dar și cum s-a răzbunat Victor Ponta pe el. 

Jurnalistul Victor Ciutacu a realizat, în emisiunea "Ediție de seară" de la România TV, un interviu în premieră din biroul premierului Victor Ponta, de la Palatul Victoria.

A fost al doilea interviu luat din biroul premierului. În 2004, Marcela Feraru a realizat, pentru TVR, un interviu cu premierul în exerciţiu Adrian Năstase de la el din birou, a precizat jurnalistul. 

Cum ați reușit să obțineți interviul din biroul premierului Victor Ponta?

Victor Ciutacu: Poate sunt eu mai convingător, poate îl cunosc de suficienți ani pe domnul Ponta încât să avem relație de încredere. E foarte interesant că ideea ne-a venit după ce, la precedentul interviu pe care l-am făcut la Palatul Victoria, un site a scris că a fost din biroul premierului, că ne-am dus acolo la chemarea domniei sale. La momentul respectiv, era o informație falsă. Era din sala de ceremonie a Palatului Victoria. Pur și simplu, ne-a venit ideea că, dacă tot ne înjură lumea că facem ce nu facem, să facem. Când a venit ultima oară, i-am propus varianta asta de interviu, i-am propus-o pe scări, la plecare. Mi s-a părut interesant că a acceptat pe loc. Eu i-am făcut propunerea, a acceptat-o pe loc și așa a rămas. 

VEZI și: Ponta dezvăluie lista scurtă a PSD la prezidențiale. Lovitură pentru Geoană 

Ce ați vorbit înainte de începerea interviului?

Am vorbit un pic înaintea interviului. Echipa România Tv ajunsese cu mult înaintea domniei sale, pentru că transmisiunile în direct necesită susținere tehnică, cabluri și alte minuni. A fost și în ziua de Rusalii și premierul nu a fost la birou, cel puțin după-amiază. Colegii mei s-au putut instala. Eu am ajuns cu o oră înainte la Palatul Victoria și domnul Ponta a ajuns cu 10-15 minute înainte de începerea interviului. A rămas șocat. Când a intrat în birou a început să râdă și a spus, mai în glumă mai în serios, că e primul și ultimul. Au fost nevoiți să mute chestii din mobilier pentru a putea să facem transmisia.

Revanșa premierului...

Realizatorul Victor Ciutacu ne-a dezvăluit că premierul Victor Ponta și-a luat revanșa- "Singura problemă a fost că nu am putut să fumez în birou cu premierul, pentru că pe de-o parte domnul Ponta e nefumător și, pe de altă parte, Palatul Victoria e instituție publică și, conform legii, nu se fumează decât în spații amenajate. Asta a fost revanșa domnului Ponta față de mine, pentru că de fiecare dată când dânsul vine la România Tv și are timp să stăm la o cafea, îl înec cu fumul meu de țigară. A spus: 'de data asta e rândul meu să mă răzbun'". 

VEZI și: Ponta, atac dur la Adrian Sârbu

Ați obținut mai multe informații de interes. Ce strategie ați folosit pentru realizarea interviului?

Făcutul de interviuri este meseria mea. Am 20 de ani de presă și niște ani în care am făcut interviuri la televiziuni. Printre cei intervievați se numără și domnul Ponta și nu cred că am nevoie de vreo strategie specială. Desigur, toți politicienii reacționează într-un anumit fel la anumiți stimuli. Sunt unii care funcționează mai bine când sunt enervați , alții când sunt calmi și degajați. De exemplu, de la domnul Ponta scoți mai bine informațiile când e calm și degajat și nu e ostil. De la Oprescu, cele mai bune informații le scoți când îl enervezi, când îl scoți din minți, ceea ce mie-mi iese cu mare aplicație. În cazul domnului Ponta, nu am făcut decât să fiu eu. Domnul Ponta, când se simte în largul lui, oferă și informații. 

A evitat premierul un subiect?

Nu, niciodată. Cel puțin în cele pe care l-am făcut împreună n-a evitat. Sunt momente în care oameni nu vor să vorbească și încearcă să te paseze, să răspundă evaziv, să treacă la următorul subiect...

VEZI și: Ponta i-a dat cu flit lui Tăriceanu: PSD nu-l susține

Eu l-am observat pe cel cu CAS-ul...

Nu prea avea ce să spună și nu prea avea ce să spună în favoarea domniei sale. Dânsul a și povestit despre cele două filosofii: a domniei sale și a FMI-ului. Mi-e teamă că va învinge cea a FMI-ului și poate de asta nici nu era în largul domniei sale să vorbească.

Premierul Victor Ponta a declarat, despre reducerea CAS, că filosofia sa este "a fost criză, am ținut cură, ne-ați operat fără anestezie, ne-ați dus în sala de reanimare, am ieșit și din spital, nu puteți să-mi spuneți să mai tai ceva (...) eu voi susţine că reducerea CAS este şi posibilă şi este un lucru bun, o să vedem ce decidem, decizia e la noi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel