Culise de la Palatul Cotroceni. "Să o fi văzut oare și Iohannis?"

Președintele Klaus Iohannis și-a propus să aducă oamenii care muncesc în străinătate să vină să investească în România. 

"Am rămas puțini și neputincioși. Corupția împământenită în ultimii 25 de ani ne-a lăsat pe drumuri, fără șosele, fără medici, fără spitale, fără profesori, fără olimpici, fără românii patrioți care și-au căutat de treabă pe alte meleaguri. Astăzi, președintele Klaus Iohannis a cerut din nou ajutorul celor care l-au pus la cârma țării. "Diaspora românească, vector de dezvoltare" un nume pompos și o seamă de intelectuali, oameni de afaceri, politicieni și o mână de reprezentanți ai românilor din străinătate și-au dat întâlnire la Palatul Cotroceni. Proiectul de țară al tehnocraților lui Cioloș de a aduce în țară 'căpșunarii' să investească în economie pare a fi un Front al Salvării Naționale" este gustul amar lăsat de întâlnirea de la Palatul Cotroceni, despre diaspora, potrivit unui editorial publicat pe stiridiaspora.ro.

[citeste si]

Potrivit sursei citate, întâlnirea a dus cu gândul la la Fata Moșului și Fata Babei: "Nu știu dacă voi cei plecați de mult de acasă vă mai aduceți aminte, dar eu când mă gândesc la povestirile lui Creangă îi văd pe mulți dintre politicienii noștri, care au întruchipat-o ani la rând pe Fata Babei, ”slută, leneşă, ţâfnoasă şi rea la inimă” dar niciunul pe fata Moșului, frumoasă, harnică, ascultătoare şi iubitoare de neam și țară".

"O dată la patru sau la cinci ani, am sperat fiecare dintre noi că va veni... Fata Moșului, cea care ne va scăpa de omizi, va curăța răul, corupția și boala. (...) Acum avem România lucrului bine făcut, sau altfel spus: fapte, nu vorbe! Dar românii încă o așteaptă pe Fata Moșului care să le îngrijească rănile unei democrații prost înțelese. Multă vreme m-am întrebat cine ar putea fi Fata Moșului. La întâlnirea de la Cotroceni am avut senzația că o zăresc. Să o fi văzut oare și Iohannis?" mai scrie sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel