Cuban Style: vânzări record de trabucuri cubaneze

Exporturile de trabucuri cubaneze au atins un nivel record în 2017, stimulate de cererea din China.

Vânzările de havane, legendarele ţigări de foi produse în Cuba, au crescut cu 12% în 2017 până la o cifră de afaceri record de 500 milioane de dolari, graţie Chinei care continuă să stimuleze piaţa produselor de lux, informează AFP şi Reuters.

Producătorul Habanos S.A., un joint venture deţinut în proporţii egale de statul cubanez şi compania britanică Imperial Brands Plc, a informat luni că vânzările sale în China, cea de-a treia mare piaţă a sa de export după Spania şi Franţa, au crescut cu 33% în termeni de valoare. Pe ansamblu însă, Europa a absorbit 54% din exporturile de trabucuri cubaneze, urmată de America Latină (17%) şi Asia-Pacific (15%).

'Fără nicio îndoială, China are potenţialul de a deveni cea mai mare piaţă la nivel global', a declarat vicepreşedintele pentru dezvoltare de la Habanos SA, Jose María Lopez Inchaurbe, într-o conferinţă de presă cu prilejul festivalului anual al havanei care se desfăşoară în capitala cubaneză. Potrivit lui Lopez, ritmul de creştere a vânzărilor de ţigări din foi cubaneze a depăşit avansul mediu de 5% înregistrat de piaţa produselor de lux în 2017.

[citeste si]

Potrivit lui Leopoldo Cintra, vicepreşedinte comercial de la Habanos S.A, acest succes comercial se datorează 'strategiei noastre de căutare de noi pieţe potenţiale, în Asia, Africa, Orientul Mijlociu şi America de Sud'. De asemenea, Cintra a anunţat că şi vânzările pe piaţa internă au cunoscut o creştere graţie celor aproximativ 4,5 milioane de turişti care au vizitat insula în 2017.

Printre mărcile deţinute de Habanos S.A., compania care are monopolul pentru ţigările de foi în Cuba, se numără renumitele Cohiba, Montecristo şi Partagas, considerate de mulţi drept cele mai bune din lume. Ţigările din foi sunt unul din principalele produse de export ale economiei cubaneze, însă insula din Caraibe nu îşi poate vine produsele pe cea mai mare piaţă mondială pentru ţigările de foi, SUA, din cauza unui embargou care datează din 1962.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel