CTP, replică acidă pentru Adrian Năstase

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat replica pe care i-a dat-o Adrian Năstase, la ieșirea din închisoare, după ce a comentat eliberarea condiționată a fostului premier. 

Cristian Tudor Popescu a spus că se aștepta ca Adrian Năstase "să nu fie schimbat în niciun fel în bine de această instituție pe care a absolvit-o la cursul scurt, instituția penitenciară".

"Nu înțeleg de ce adoptă, după ce spune că este o victimă politică, un deținut politic, iese din temniță cu un aer de plantator întors din vacanță, înfloritor, și face bancuri. Eu nu cred că deținuții politic din anii 50, de pildă, când ieșeau tot de la Jilava erau dispuși să facă bancuri și miștocăreli ieftine. Întotdeauna m-a uimit asta la Adrian Năstase. E un om categoric și cu un anume nivel intelectual, dar cum se potrivește asta cu fibra de prost gust, groasă, pe care o are domnia sa nu știu. A fost o apariție jenantă, cu tot felul de afirmații, că va juca în filme, că va face consultanță politică, ironii la adresa jurnaliștilor. Nu mai vorbesc în cazul meu", a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Despre reacția fostului premier, cum că jurnalistul nu i-ar aprecia munca intelectuală, Cristian Tudor Popescu a răspuns: "Bineînțeles că e o prostie. E o ironie care marchează o prostie".

"Cum să fiu eu supărat? Eu n-am făcut altceva decât să comentez ceea ce mie mi se pare o lipsă de logică legislativă, o lacună legislativă. Nu comentez sentința justiției, n-am spus că sunt supărat, îi doresc sănătate domnului Năstase, am spus doar că în general nu mi se pare normal ca un deținut care scrie cărți sau ține cursuri și el a comis cu totul altceva, de pildă furt din locuință, sau corupție, sau trafic de influență sau tâlhării la drumul mare, să fie eliberat pentru faptul că scrie cărți de drept. Acest lucru este aberant, chiar dacă este trecut în lege. Și eu pot să comentez asta. Repet, nu comentez decizia instanței, comentez constistența logică a legii. Despre asta am vorbit eu și nicidecum nu am făcut asta într-un regim ironic”, a subliniat jurnalistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel