CTP, după amendare pentru discriminare romi: „E nedrept, dar nu am energie, bani, timp şi nervi pentru un proces”

Cristian Tudor Popescu, amendat cu 2.000 de lei de către Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru publicarea unui articol, în ziarul „Gândul“, în care „aduce atingerea demnităţii romilor“, potrivit deciziei, a explicat că decizia este una nedreaptă, dar că va plăti suma pentru că nu mai are „energie, bani, timp şi nervi pentru un proces în justiţie“.

„Astă toamnă am participat la Paris la o întâlnire internaţională. Cea mai neplăcută situaţie de care m-am lovit a fost confundarea, voită sau nu, a ţiganilor autori de infracţiuni pe bandă rulantă în Franţa cu români. M-am străduit cât am putut să explic că aceşti ţigani hoţi, criminali, nu au legătură cu românii. Că au o cultură internaţională a fărădelegii, proprie etniei lor, căreia trebuie să îi facă faţă întreaga Europă, nu România de una singură", a scris editorialistul.

CITEȘTE ȘI: CTP, amendat de CNCD pentru discriminarea romilor

Cristian Tudor Popescu consideră decizia CNCD este una nedreaptă, mai ales pentru că nu mai are „energie, bani, timp şi nervi pentru un proces în justiţie", a spus el pentru HotNews.ro

Pe de altă parte, acesta arată că va plăti amenda în ciuda faptului că a avut o discuţie cu Romani Criss, ONG-ul care a depus plângerea, în urma căreia jurnalistul s-a angajat să scrie un alt articol în care să explice că nu a comis o discriminare în privinţa etniei rome. „Decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării este nedreaptă în ceea ce mă priveşte. Am fost amendat pentru un articol, dar eu am scris un alt articol, în urma discuţiei pe care am avut-o împreună cu reprezentantul părţii vătămate, respectiv Romani Criss, cea care a făcut reclamaţia. Am avut o discuţie în faţa Consiliului la CNCD şi în urma acelei discuţii eu am scris un articol intitulat «Pot să votez un ţigan la preşedinţia României», deci un alt articol, tot în «Gândul», în care explicam că niciodată nu am comis şi nu voi comite vreo discriminare în ceea ce priveşte criticile pe care le aduc în articolele mele etniei ţigăneşti şi etniei româneşti, că nu fac nicio diferenţă între acestea două şi nici faţă de alte etnii de pe teritoriul României, în ceea ce priveşte atitudinile mele critice. Dacă nu au fost convinşi domnii de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, consider că este un lucru nedrept, dar nu am energie, bani, timp şi nervi pentru un proces în justiţie. Consider că m-ar costa mult mai mult, din toate punctele de vedere, aşa că voi plăti această amendă", a declarat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel