CSM l-a "albit" pe Traian Băsescu. Sesizarea lui Adrian Năstase, respinsă

Membrii Consiliul Superior al Magistraturii  au constatat că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, reclamate de Adrian Năstase, nu au afectat independenţa Justiţiei. Plenul CSM şi-a însuşit, joi, concluziile raportului Inspecţiei Judiciare întocmit ca urmare a verificărilor efectuate în situaţia reclamată de Adrian Năstase.

CSM a respins sesizarea depusă de Adrian Năstase prin care acuza că Traian Băsescu a afectat independența Justiției, când a afirmat, înainte de verdictul din dosarul "Zambaccian", că "Năstase a reușit să instituie un sistem clientelar care a fost și este extrem de greu de dislocat".

Inspecția Judiciară  a constatat că declaraţiile şefului statului nu au fost de natură să afecteze independenţa justiţiei.

În 20 ianuarie, CSM a înregistrat petiţia fostului premier prin care acesta solicita sesizarea Inspecţiei Judiciare în cazul unei declaraţii făcute de preşedintele Traian Băsescu la un post de televiziune în ziua în care Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare.

"Vă rog să sesizaţi Inspecţia Judiciară (în măsura în care nu există deja o auto-sesizare) cu următorul aspect: în dimineaţa de 6 ianuarie 2014, în cadrul unei emisiuni televizate, la B1TV, între orele 11 şi 12, Preşedintele României, Traian Băsescu, a afirmat: 'Năstase a reuşit să instituie un sistem clientelar care a fost şi este extrem de greu de dislocat'. Întâmplător sau nu, la ora 16,30, Completul de cinci judecători penal al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, condus de judecătorul Ionuţ Matei, a pronunţat sentinţa în dosarul nr. 1919/1/2013, adăugând o condamnare pentru fapte de corupţie, fapte pentru care am fost achitat prin penala nr. 474 din 30 martie 2012", se arată în sesizarea trimisă de Adrian Năstase către CSM şi postată pe blogul personal.

Năstase a cerut CSM să constate că, în momentul în care şeful statului a făcut acea declaraţie, dosarul era nefinalizat şi astfel a fost încălcată independenţa justiţiei.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel