CSM, decizie Lazăr. Lovitură dură pentru procurorul general - update

Rodica Mitu / 03 dec 2018 / 13:20 Salveaza PDF Comentarii
Augustin Lazăr
Descriere foto: Augustin Lazăr

CSM a luat o decizie în ceea ce-l privește pe Augustin Lazăr.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis luni, 3 decembrie, că există indicii privind încălcarea de către procurorul general Augustin Lazăr a Codului deontologic atunci când acesta a vorbit despre „inculpaţi de rang înalt”, făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare.

Anul trecut, Augustin Lazăr a făcut o declaraţie în care a vorbit despre „inculpaţi de rang înalt", făcând referire la anumiţi membri din comisiile speciale parlamentare. Inspecţia Judiciară a propus atunci sancţionarea lui, susţinând că procurorul general a încălcat Codul deontologic atunci când a afirmat că „inculpaţi de rang înalt" îi hărţuiesc pe procurori în comisiile speciale parlamentare. Pe 26 iunie Secţia pentru procurori a CSM a respins solicitarea de sancţionare, însă Inspecţia Judiciară a contestat decizia la plenul CSM.  

Ce spunea Lazăr luni dimineață

„Inculpaţii de rang înalt sunt cei care sunt de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dacă vă uitaţi în lege, exact aşa scrie acolo, Direcţia Naţională Anticorupţie este făcută pentru a combate un anume gen de criminalitate, corupţia, dar nu la nivel scăzut, ci la nivel de mijloc şi înalt, cel mai adesea la nivel înalt. Prin urmare, inculpaţii DNA-ului sunt inculpaţi de rang înalt", afirmase, luni dimineață, procurorul general Augustin Lazăr, la intrarea în sediul CSM.

UPDATE. Mutarea lui Lazăr

Augustin Lazăr a precizat, pentru Agerpres, că decizia plenului CSM este nelegală şi o va ataca în instanţă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27