CSM a respins cererea de arestare preventivă pentru Alina Bica

Consiliul Superior al Magistraturii a oferit vineri dimineață prima reacție cu privire la cazul Alinei Bica, procurorul șef al DIICOT reținut de DNA pentru 24 de ore.

CSM a anunțat, printr-un comunicat, că în ședința de joi seară Secţia pentru procurori a aprobat doar arestul la domiciliu în cazul Alinei Bica, respingând solicitarea de încuviințare a arestării preventive.

Citește și: Alina Bica, șefa DIICOT, ridicată de pe stradă de DNA pentru retrocedări de 90 de milioane de euro. Filmul evenimentelor

Iată comunicatul CSM:

"În şedinţa din data de 20 noiembrie 2014, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat luarea măsurilor reţinerii şi arestului la domiciliu a doamnei Bica Alina Mihaela, procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Hotărârea Secţiei pentru procurori a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin 2 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

În aceeaşi şedinţă, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus respingerea solicitării de încuviinţare a luării măsurii arestării preventive.

Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei".

Vezi și: Procurorul General, reacție fulminantă după reținerea Alinei Bica: Cum va fi afectată imaginea DIICOT pe plan extern și cine va conduce Direcția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel