CSM - Judecător exclus din magistratură

Judecător
Judecător

CSM - Consiliul Superior al Magistraturii a decis excluderea din magistratură a unui judecător.

CSM sancţionează disciplinar un judecător. "În ședința de azi, 9 mai 2018, Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acțiunile disciplinare conexe exercitate de Inspecția Judiciară împotriva domnului judecător Sergiu Leon Rus, judecător în cadrul Curții de Apel Cluj, în prezent suspendat din funcție", se anunţă într-un comunicat de presă al CSM.

[citeste si]

"În temeiul prevederilor art.100 lit. e) din Legea nr.303/ 2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, s-a aplicat domnului judecător sancțiunea disciplinară constând în 'excluderea din magistratură', pentru săvârșirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a)   și c) din același act normativ — 'manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu', respectiv 'atitudinile nedemne în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu față de colegi, celălalt personal al instanței sau al parchetului în care funcționează, inspectori judiciari, avocați, experți, martori, justițiabili ori reprezentanții altor instituții", anunţă CSM. 

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel