CSA: Proprietarii de locuinţe fără asigurare obligatorie vor putea fi amendaţi începând cu 5 august

Angela Toncescu, preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA),  a declarat vineri că proprietarii care nu au încheiat o asigurare obligatorie a locuinţei vor putea fi amendaţi începând cu 5 august 2011, data până la care s-a prelungit termenul pentru realizarea asigurării locuințelor.

"În ceea ce priveşte termenul de la care primarii ar putea aplica sancţiuni pentru neîncheierea asigurării prevăzute de legea 260/2008, opinia noastră este că acestea se pot aplica de la 5 august 2011, dar, bineînţeles, dacă Executivul sau Parlamentul vor dori să modifice legea, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor va sprijini punerea ei în aplicare conform dispoziţiilor acesteia.

După doi ani şi jumătate de la publicarea Legii nr. 260/2008 şi după un an de la emiterea primei poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor, nu se mai poate lua în discuţie 'primul an' prevăzut la articolul 33 din lege, în sensul adăugării lui la termenul de 5 august 2011. Într-o interpretare stricto senso, ar însemna ca acest an să fie adăugat de fiecare dată când s-ar modifica normele emise de CSA şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, ceea ce ar conduce la amânarea la nesfârşit a aplicării legii 260/2008", a menţionat Toncescu.

Citește și:

5 august – noul termen pentru asigurarea locuințelor. Amenzile, după alegerile din 2012

Potrivit legii, proprietarii care nu îşi asigură locuinţa nu vor beneficia de niciun sprijin din partea statului în cazul în care le este distrusă casa în urma unei calamităţi naturale. Pe de altă parte, proprietarii care nu îşi asigură locuinţele riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 500 lei, care este aplicată de primarul localităţii respective în baza listei cu proprietarii neasiguraţi pe care Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) o va întocmi şi o va transmite autorităţilor locale.

Poliţa de asigurare obligatorie acoperă trei riscuri de catastrofă naturală - inundaţii, cutremur şi alunecări de pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel