Criză Venezuela. SUA, strategie pentru îndepărtarea lui Maduro

Darius Muresan / 13 Martie 2019 / 07:52 Salveaza PDF Comentarii
Nicolas Maduro
Nicolas Maduro

SUA au confirmat marţi că urmează să impună sancţiuni "foarte importante" instituţiilor financiare străine care îl sprijină pe preşedintele Venezuelei Nicolas Maduro, pe care Washingtonul încearcă cu consecvenţă să-l determine să plece de la putere, informează AFP.

Aceste sancţiuni suplimentare foarte importante vor fi anunţate în foarte scurt timp, a anunţat Elliott Abrams, reprezentantul special al SUA pentru criza din Venezuela. El a precizat că autorităţile americane vor viza în egală măsură cercurile care îl sprijină pe liderul de la Caracas prin creşterea numărului de revocări ale vizelor acordate.

Cu excepţia sancţiunilor, Washingtonul, care l-a recunoscut drept preşedinte interimar al Venezuelei pe opozantul Juan Guaido, dispune de opţiuni limitate de a-l îndepărta pe Maduro, atât tbgimp cât acesta beneficiază de sprijinul statului-major al forţelor armate venezuelene.

Abrams a împărtăşit, de asemenea, preocuparea sa referitoare la ancheta deschisă de justiţia venezueleană pe numele lui Juan Guaido. "Aceasta este o ameninţare la adresa preşedintelui interimar Guaido", a declarat oficialul american.

Liderul opoziţiei este acuzat de implicare în sabotarea sistemului de furnizare a curentului electric din Venezuela, ţară care traversează una dintre cele mai grele pene de curente din istoria sa contemporană.

Regimul preşedintelui Maduro denunţă o succesiune de acte de sabotare a principalei centrale hidroelectrice a ţării, orchestrată de SUA.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28