Criză Ucraina: Trupe ale Ucrainei se retrag din orașul strategic Debalțevo

Trupe ale Kievului se retrag din orașul strategic Debalțevo, scena unui asalt militar al separatiștilor pro-ruși, spun comandanții unităților pro-guvernamentale, citați de Reuters.

UPDATE: Președintele ucrainean Petro Poroșenko a confirmat într-un mesaj video că a ordonat retragerea trupelor din Debalțevo. El a precizat că aproape 80% din totalul forțelor deja au părăsit orașul. Poroșenko urmează să viziteze miercuri Estul Ucrainei.

"Retragerea forțelor din Debalțevo are loc într-un mod organizat și planificat", spune Semen Semenchenko, parlamentar ucrainean care conduce o unitate paralamilitară din Donbass.

"Inamicul încearcă să ne taie drumurile pentru a împiedica ieșirea trupelor", a arătat el.

Președintele rus Vladimir Putin le-a cerut marți forțelor Kievului din Debalțevo să predea armele.

Debalțevo, nod de comunicații strategic din Estul Ucrainei, leagă cele două capitale separatiste, Lugansk și Donețk, și a fost scena unor lupte aprige și după ziua de duminică, atunci când a intrat în vigoare acordul de încetare a ostilităților de la Minsk. 

Criză Ucraina: Orașul Debalțevo a căzut în mâinile separatiștilor, după armistițiul de la Minsk

Un alt lider al unităților paramilitare pro-guvernamentale, Myloka Kolesnky, a declarat în-trun interviu telefonic pentru postul de televiziune 112 că "ne retragem. Am salvat viețile oamenilor".

El a precizat însă că nu toate trupele încearcă să iasă din Debalțevo. "Mă refer doar la unități care sunt încercuite în zone populate din interiorul și din jurul orașului", a arătat Lolesny, care conduce batalionul din Krivbas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel