CRIZA REFUGIAȚILOR. Un refugiat a fost împușcat la vama din Bulgaria

refugiati
refugiati

Un refugiat afgan, care făcea parte dintr-un grup mai mare care voia să intre în Bulgaria, a fost împușcat la granița cu Turcia.

Premierul bulgar Boiko Borisov a fost informat despre incident în timp ce se afla la Bruxelles, la un summit pe tema crizei migraţiei. El a părăsit reuniunea înainte de final.

Conform postului național de radio BNR, o patrulă a poliției bulgare de frontieră a arestat 48 de afgani care nu au respectat somația să se înapoieze.

O anchetă a fost deschisă și va examina două ipoteze, potrivit postului de radio: fie afganul era înarmat și paza de frontieră a răspuns unui atac cu armă de foc, fie paza de frontieră a tras în aer și un glonț a lovit victima din greșeală.

[citeste si]

"Premierul Borisov m-a informat chiar înainte să plece. În opinia mea acesta este următorul argument pentru cât de importantă a fost discuţia noastră în această noapte" de joi spre vineri, a declarat pentru presă preşedintele Uniunii Europene (UE) Donlad Tusk la finalul summitului, potrivit Mediafax.

"Protejarea frontierelor noastre externe este principala prioritate în prezent. Desigur, domnul Borisov este absolut conştient de faptul că noi suntem gata să-i ajutăm", a adăugat Tusk, citat de DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel