EXCLUSIV  Criză în Catalonia. Semnal de alarmă pentru autorităţi. Mesaj direct pentru românii din ţară

Mii de persoane s-au îndreptat, în weekend, spre centrul Barcelonei pentru a apăra unitatea Spaniei. Părintele Niculiță Doboș, de la Biserica Ortodoxă din Mallorca, a vorbit despre actuala criză din Catalonia şi românii stabiliţi în Spania.

Potrivit părintelui Niculiță Doboș, contactat de redactorii DC News, românii nu sunt îngrijoraţi. Întrebat dacă aceştia vor să se întoarcă acasă, a spus „nicidecum". „Românii nu sunt îngrijoraţi. În primul rând, primii afectaţi n-ar fi românii, afectaţi sunt spaniolii. Organele de justiţie îşi fac treaba, însă ele au timpul lor", a declarat Niculiță Doboș.

Acesta a spus că nu s-au produs incidente în zona în care se află. Cu privire la situaţia în sine, a declarat că „nu suntem obişnuiţi cu astfel de lucruri şi sperăm să nu se întâmple nicăieri". „Au avut loc manifestaţii. Şi pro, şi contra. Oamenii s-au manifestat. În general, spaniolii sunt foarte implicaţi în mişcările sociale. Sunt foarte vocali şi organizaţi. Însă s-a manifestat paşnic pentru unitate, pentru respectarea cadrului constituţional existent", a spus părintele.

În altă ordine de idei, unele firme au luat decizia de a-şi schimba sediul social. „Şi-au mutat sediul social în ultima perioadă, pe fondul tensiunilor care au fost, mai multe companii, firme din Catalonia, dar ca un semnal de alarmă pentru autorităţile locale de acolo, guvern", a explicat părintele Niculiță Doboș.

Acesta spune că „Spania îşi vede, în continuare, de treabă", punctând că „justiţia are mersul ei, care este mai încet, dar lucrurile vor reveni la normal".

[citeste si]

Întrebat dacă are un mesaj pentru românii ai căror membri de familie sunt stabiliţi în Spania, părintele Niculiță Doboș a spus: „Să stea liniştiţi, să nu se preocupe cei de acasă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel