Criza energetică. 6 din 10 producători din Marea Britanie riscă să-și închidă afacerile. Facturile au crescut cu 100%

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Pe măsură ce prețurile energiei cresc, tot mai mulți producători din Marea Britanie încep să resimtă efectele crizei.

Aproximativ șase din 10 întreprinderi de producție britanice sunt expuse riscului de a se închide, potrivit unui sondaj recent, deoarece facturile de energie în creștere și criza extinsă a costului vieții îi fac pe afaceriști să resimtă presiune.

MakeUK, o organizație de lobby de producție din Marea Britanie, a anunțat sâmbătă că 42% dintre producători și-au văzut facturile la energie electrică crescând cu 100% în ultimele 12 luni, iar 32% și-au văzut, de asemenea, factura la gaze dublată.

Creșterea prețurilor a făcut ca 13% dintre producători să își reducă deja orele de funcționare, iar 12% au fost forțați să reducă locurile de muncă ca urmare directă a majorării facturilor la energie. Majoritatea companiilor avertizează că dacă facturile continuă să crească în acest an și să crească cu peste 50% conform așteptărilor, închiderile și concedierile „vor deveni inevitabile”.

Grupul de lobby a emis luni o propunere de plan de 100 de zile pentru viitorul prim-ministru, Liz Truss. Apelul include un buget de urgență; o solicitare de a încredința Comitetului consultativ pentru migrație (MAC) să revizuiască Lista de ocupații deficitare (SOL), care subliniază rolurile cheie ale locurilor de muncă în mare cerere în Regatul Unit, pentru a permite companiilor să recruteze mai ușor din străinătate. De asemenea, include o revizuire a taxei pentru ucenicie „pentru a se asigura că britanicii sunt printre cei mai productivi și mai calificați muncitori din lume”.

Săptămâna trecută, banca americană de investiții Goldman Sachs a prezis că inflația ar putea crește până la 22% în Regatul Unit în 2023, dacă va continua creșterea prețurilor.

Plafonul prețului energiei, care limitează cât de mult pot percepe companiile de energie consumatorilor autohtoni din Regatul Unit, ar putea crește cu peste 80% la următoarea sa revizuire din ianuarie, despre care banca avertizează că ar „însemna ca inflația generală să ajungă la 22,4%”.

Inflația din Marea Britanie a atins două cifre pentru prima dată din anii 1980 în iulie, iar dacă estimările lui Goldman Sachs ar fi realizate, costul vieții în Marea Britanie ar fi aproape de a atinge recordul de după al doilea Război Mondial, de 24,5% stabilit în august 1975, scrie RMX.

Cine este Liz Truss, femeia care i-a luat locul lui Boris Johnson de la șefia Partidului Conservator din Marea Britanie

Liz Truss urmează să devină următorul prim-ministru al Marii Britanii după ce a câștigat concursul pentru înlocuirea lui Boris Johnson în funcția de lider al Partidului Conservator, scrie BBC. Dar de unde a venit și ce o face să câștige?

Liz Truss a avut o adevărată călătorie politică. Totul a început la vârsta de șapte ani, atunci Liz Truss a jucat rolul lui Margaret Thatcher în alegerile generale simulate de școala ei. Spre deosebire de prim-ministrul care a câștigat cu o un scor detașat în anul 1983, Liz Truss nu a strâns nici măcar un vot atunci.

Liz Truss a povestit despre acel moment din copilăria sa "M-am agățat de orice șansă și am avut un discurs emoționant, dar m-am ales cu zero voturi. Nici măcar eu nu m-am votat" (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel