Criză apă caldă. Distrigaz: Presiunea la gazele pentru ELCEN permitea asigurarea apei calde în Capitală

Distrigaz Sud Reţele precizează, despre problema apei calde din Capitală, că măsura limitării serviciului de distribuţie a gazelor naturale a fost comunicată încă din 2 septembrie tuturor instituţiilor responsabile şi că, după instituirea măsurii, presiunea permitea asigurarea apei calde.

Într-un comunicat de presă, Distrigaz Sud Reţele informează că a limitat, la sfârşitul săptămânii trecute, serviciile de distribuţie a gazelor naturale către două locuri de consum ale ELCEN din Bucureşti, respectiv CTE Sud şi CTE Vest, ca urmare a acumulării de către ELCEN a unor datorii importante de plată aferente serviciului de distribuţie prestat inclusiv pentru sezonul rece 2013-2014.

"Măsura limitării serviciului de distribuţie a gazelor naturale a fost comunicată încă din data de 2 septembrie a.c., prin mai multe notificări, tuturor instituţiilor responsabile. Chiar şi după măsura de limitare a serviciului de distribuţie a gazelor naturale, presiunea asigurată pentru punctele de consum ale Elcen permitea funcţionarea la parametri normali a sistemului de producere a agentului termic şi de preparare a apei calde, fapt ce conduce la concluzia că au existat disfunctionalităţi tehnice în acest sistem", se mai arată în comunicatul prin care Distrigaz Sud Reţele aduce precizări "privind limitarea presiunii gazelor naturale, timp de două zile, către ELCEN".

În comunicat se mai menţionează că Distrigaz Sud Reţele "rămâne în continuare deschisă pentru găsirea unei soluţii acceptabile în vederea rezolvării situaţiei".

Precizările vin după ce primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a afirmat că municipalitatea a fost informată cu privirea la reducerea presiunii gazelor furnizate ELCEN în după-amiaza zilei de vineri, 3 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel